כיכר השבת

מתכון לדג דניס שלם אפוי בתנור עם עשבי תיבול

אומרים שאין הזדמנות שנייה לרושם ראשוני, אז הנה מתכון למנה מקסימה וחגיגית שתפתח לכולם את התיאבון: דג דניס שלם עשוי כהלכה בתנור עם עשבי תבלין (מתכונים, אוכל)

5
מורן פינטו | כיכר השבת | י"ח באב | 14.08.14
דג דניס שלם אפוי עם עשבי תבלין
דג דניס שלם אפוי עם עשבי תבלין (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 4 דגי דניס שלמים ונקיים
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 15 שיני שום
  • 1 פלפל אדום
  • 1 פלפל צהוב
  • 1 פלפל ירוק
  • 6 כפות שמן זית
  • 8 כפות מלימון סחוט
  • 4 כפות מלח גס

אופן ההכנה:

• מחממים תנור על חום של 180 מעלות.

• חותכים את הפלפלים לריבועים קטנים ודקים, כותשים את שיני השום, וקוצצים דק את הכוסברה והפטרוזיליה.

• מערבבים יחד היטב בקערה את הפלפלים, שיני השום הכתושות, הכוסברה והפטרוזיליה, שמן הזית, מיץ הלימון והמלח.

• חותכים 4 ריבועים של נייר כסף, ומניחים על כל אחד מהם דג שלם.

• מורחים על כל דג רבע מכמות תערובת הפלפלים והעשבים, מקפלים את נייר הכסף וסוגרים בו את הדג, באמצעות הידוק הקצוות.

• מניחים את ארבעת הדגים העטופים בנייר הכסף על תבנית, ומכניסים לתנור לאפיה במשך 30 דקות.

אופן ההגשה: כל סועד מקבל מנת דג שלמה וחמה, ולצידה סלט ירקות רענן. תפוחי אדמה (מתכון תמצאו כאן) יכולים להיות אף הם תוספת מעניינת שתשלים את הארוחה.

5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
4
נראה ממש טוב
אירית17.08.14
3
תענוג של מתכון.
אבירם15.08.14
2
שתבורכו. בערב שבת אירחתי ולא הפסיקו לשבח ולהתענג על הדג מתכון קל פשוט וטעים מאוד מאוד תודה רבה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אילנית22.08.15

הצגת כל התגובות

1
פעם ראשונה שאני נוגע בדג ויצא לי מדהים תודה
ta17.02.15
מנות פתיחה
ש

סינייה: מנת פתיחה מופלאה לשולחן פורים

אוראל בראל בשיתוף בוצ'רי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

מוסקה: גלילות חציל אלגנטיות במילוי בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

הכי טעים ועסיסי שיש: דג "קבור" במלח גס

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

סלסלות קדאיף אישיות עם בשר וקרם חציל

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

דג בפפיוט: טכניקת בישול פשוט מעולה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

טכנולוגיה למהדרין

להתפנק בשבת וגם לקבל מתנה - מתאים לכם?

כיכר בשיתוף נעם2 | מקודם
ש

קליל וטעים

מתכון ממכר של וול דאן: דג לשבת שתכינו שוב ושוב

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מבשלים לשבת עם וול דאן

תכינו את החלה: קציצות דג עסיסיות לשבת

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מבשלים לשבת עם וול דאן

דג מרוקאי לשבת: סלמון ברוטב חריף ועסיסי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 20.01.22

לכבוד שבת

ארוחה זוגית או מנת פתיחה נהדרת לשבת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 16.12.21
ש

חצי מחיר מתל אביב

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף בריטניה ישראל | מקודם

מבשלים לסוכות

מנת פתיחה מיוחדת לחג: טונה בציפוי פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.09.21

לכבוד שבת

לכבוד שבת: דניס שלם אפוי ברוטב לימוני

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 15.07.21

לכבוד שבת

"חלת סלמון" יפה שמתאימה גם לסעודה שלישית

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 01.07.21

לכבוד שבת

סלמון אפוי בחרדל ודבש עם חומץ בלסמי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 24.06.21
ש

 באורח חרדי

ישיבת טל חרמון - הבחירה המושלמת לנוער חרדי המעוניין להשכלה מקצועית

כיכר בשיתוף שניר חרמון שיאון | מקודם

לכבוד שבת

לכבוד שבת: קציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 17.06.21

לכבוד שבת

סלמון על כרוב מאודה ברוטב הדרים מעולה

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 04.03.21

לכבוד שבת

חילופי תפקידים: פלפלים חריפים ממולאים בדגים

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 04.02.21

לכבוד שבת

סלמון אפוי ברוטב קרמי של פלפלים קלויים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.01.21
ש

השנה יותר מתמיד

ערב זיכרון ייחודי לחללי צה"ל יתקיים בבית שמש

אסף מגידו | מקודם

לכבוד שבת

דג ממולא ורוטב פלפלים חריף של מלי יהודיוף

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 28.01.21

לכבוד שבת

לכבוד שבת: לברק עם תפוחי אדמה ועשבי תיבול

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 19.11.20

סוכות תשפ"א 2020

מאפה בצק עלים אישי עם סלמון וחרדל

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 08.10.20