כיכר השבת

מנה לאירוח: מתכון לפטריות פריכות במילוי עוף מפתיע

מה תגישו לאורחים בחג? מנת אירוח אישית ומיוחדת: מתכון לפטריות פריכות במילוי עוף מפתיע. הרמוניה של טעמים לא שגרתיים שישדרגו לכם את חול המועד (מתכונים, אוכל)

7
מורן פינטו | כיכר השבת | י"ג בתשרי | 07.10.14
פטריות פריכות במילוי עוף מפתיע
פטריות פריכות במילוי עוף מפתיע (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 15-20 פטריות שמפניון טריות גדולות
  • 500 גרם עוף טחון
  • 4 ענפי בצל ירוק
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית מלח
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות רוטב פסטו
  • 1 כוס פירורי לחם זהובים
  • 3 ביצים
  • 1/2 כף אבקת מרק עוף
  • 1/2 כוס בירה לבנה
  • שמן לטיגון

אופן הכנת פטריות פריכות במילוי עוף:

רגע לפני: מה תגישו לאורחים בחג? מנת אירוח אישית ומיוחדת: מתכון לפטריות פריכות במילוי עוף מפתיע. הרמוניה של טעמים לא שגרתיים שישדרגו לכם את חול המועד.

• קוצצים דק את הבצל הירוק, ומערבבים בקערה יחד עם העוף הטחון.

• מתבלים את הבצל והעוף ברוטב סויה, מלח ופלפל ולשים יחד לתערובת אחידה. מעבירים למקרר למשך 30 דקות.

• חותכים את ה"רגליים" של הפטריות וממלאים אותן בתערובת העוף.

• טורפים בקערה את הביצים, ומוסיפים את הבירה, אבקת המרק ורוטב הפסטו (מתכון נפלא תמצאו כאן) ומערבבים היטב.

• בקערה נוספת שמים את פירורי הלחם.

• מחממים שמן לטיגון עמוק במחבת.

• טובלים את הפטריות בבלילת הביצים, ואז בקערת הפירורים וכשהשמן חם, מכניסים למחבת ומטגנים עד שהפטריות מזהיבות.

אופן ההגשה: את הפטריות מגישים לצד רוטב צ'ילי מתוק או רוטב דבש וחרדל.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
7 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
4
בתמונה זה נראה שרק הפטרייה מטוגנת
רבקה07.10.14
3
מקווה שיצא טעים גם.
יוסי07.10.14
2
היית חסרה לנו...
קוביץ08.10.14

הצגת כל התגובות

1
היי, המתכון נראה טוב אבל לא הבנתי מה הסדר טובלים את הפטריות בבלילת הביצים ואז בפרורי לחם ורק אז שמים את החזה עוף? תודה רבה,
מירי21.10.20
מנות פתיחה
ש

סינייה: מנת פתיחה מופלאה לשולחן פורים

אוראל בראל בשיתוף בוצ'רי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

מוסקה: גלילות חציל אלגנטיות במילוי בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

הכי טעים ועסיסי שיש: דג "קבור" במלח גס

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

סלסלות קדאיף אישיות עם בשר וקרם חציל

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

דג בפפיוט: טכניקת בישול פשוט מעולה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לימודי דיינות

כך אלפי בוגרי ישיבה הפכו לדיינים מוסמכים

כיכר בשיתוף מ.ל.מ | מקודם
ש

קליל וטעים

מתכון ממכר של וול דאן: דג לשבת שתכינו שוב ושוב

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מבשלים לשבת עם וול דאן

תכינו את החלה: קציצות דג עסיסיות לשבת

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מבשלים לשבת עם וול דאן

דג מרוקאי לשבת: סלמון ברוטב חריף ועסיסי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 20.01.22

לכבוד שבת

ארוחה זוגית או מנת פתיחה נהדרת לשבת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 16.12.21
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מבשלים לסוכות

מנת פתיחה מיוחדת לחג: טונה בציפוי פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.09.21

לכבוד שבת

לכבוד שבת: דניס שלם אפוי ברוטב לימוני

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 15.07.21

לכבוד שבת

"חלת סלמון" יפה שמתאימה גם לסעודה שלישית

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 01.07.21

לכבוד שבת

סלמון אפוי בחרדל ודבש עם חומץ בלסמי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 24.06.21
ש

ללא הלוואות או גמ"חים!

האפליקציה שתשאיר אתכם בסוף כל חודש עם יתרה בעו"ש

כיכר בשיתוף רייז אפ | מקודם

לכבוד שבת

לכבוד שבת: קציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 17.06.21

לכבוד שבת

סלמון על כרוב מאודה ברוטב הדרים מעולה

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 04.03.21

לכבוד שבת

חילופי תפקידים: פלפלים חריפים ממולאים בדגים

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 04.02.21

לכבוד שבת

סלמון אפוי ברוטב קרמי של פלפלים קלויים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.01.21
ש

מודל מנצח

להקים עסק דיגיטלי מניב: הכירו את סמרטה

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

לכבוד שבת

דג ממולא ורוטב פלפלים חריף של מלי יהודיוף

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 28.01.21

לכבוד שבת

לכבוד שבת: לברק עם תפוחי אדמה ועשבי תיבול

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 19.11.20

סוכות תשפ"א 2020

מאפה בצק עלים אישי עם סלמון וחרדל

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 08.10.20