כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לסלט עוף קר: מנת פתיחה מרעננת לשבת בבוקר

רגע לפני הצ'ולנט, קבלו מנת פתיחה מרעננת וטעימה שכיף להתפנק איתה בסעודת שבת בבוקר: מתכון להכנת סלט עוף קר עם ירקות, אגוזים ורוטב פיקנטי מיוחד (מתכונים, אוכל)

3
מורן פינטו | כיכר השבת | ט"ז בשבט | 05.02.15
סלט עוף קר ומרענן לבוקר של שבת
סלט עוף קר ומרענן לבוקר של שבת (צילום: shutterstock)

רכיבים

  • 3 פרוסות חזה עוף
  • 4 גזרים
  • 1/2 ראש כרוב
  • 3 מלפפונים
  • 2 ענפי בצל ירוק
  • 1/2 כוס אגוזי קשיו קלוי קצוצים גס
  • 3 כפות שומשום
  • לרוטב:
  • 3 כפות מיונז
  • 4 טיפות טבסקו
  • 4 טיפות שמן שומשום
  • 3 שיני שום
  • 1 כף חומץ
  • 1/2 כפית מלח

אופן הכנת סלט עוף קר:

רגע לפני: קבלו מנת פתיחה מרעננת וטעימה שכיף להתפנק איתה בסעודת שבת בבוקר, לפני הצ'ולנט: מתכון להכנת סלט עוף קר עם ירקות, אגוזים ורוטב פיקנטי מיוחד.

• צורבים את חזות העוף על מחבת טפלון או פלנצ׳ה עד שהנתחים מקבלים צבע, אך נזהרים לא לייבש אותם.

• חותכים את הכרוב לרצועות דקות, ומגרדים את הגזר בצד העבה של הפומפייה. מערבבים יחד בקערה.

• חוצים לאורך את המלפפונים, בעזרת כפית מוציאים את כל הגרעינים וחותכים לפרוסות, כך שיוצאים חצאי גלילים חלולים. מוסיפים לקערה.

• קוצצים את הבצל הירוק ומוסיפים לקערה.

• קורעים ביד את חזות העוף לפיסות ומעבירים לקערה, מוסיפים את אגוזי הקשיו הקצוצים ומערבבים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר עד להגשה.

• קולים קלות את השומשום במחבת יבשה, עד להשחמה עדינה.

אופן ההגשה: בכלי קטן מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, מעבירים את הסלט לקערת הגשה, יוצקים את הרוטב על הסלט הקר ומפזרים מעל את השומשום.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
כיוון אחר לאוכל שהכרנו עד היום. תודה לך
מאירה05.02.15
מנות פתיחה
ש

סינייה: מנת פתיחה מופלאה לשולחן פורים

אוראל בראל בשיתוף בוצ'רי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

מוסקה: גלילות חציל אלגנטיות במילוי בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

הכי טעים ועסיסי שיש: דג "קבור" במלח גס

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

סלסלות קדאיף אישיות עם בשר וקרם חציל

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

דג בפפיוט: טכניקת בישול פשוט מעולה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לימודי דיינות

כך אלפי בוגרי ישיבה הפכו לדיינים מוסמכים

כיכר בשיתוף מ.ל.מ | מקודם
ש

קליל וטעים

מתכון ממכר של וול דאן: דג לשבת שתכינו שוב ושוב

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מבשלים לשבת עם וול דאן

תכינו את החלה: קציצות דג עסיסיות לשבת

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מבשלים לשבת עם וול דאן

דג מרוקאי לשבת: סלמון ברוטב חריף ועסיסי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 20.01.22

לכבוד שבת

ארוחה זוגית או מנת פתיחה נהדרת לשבת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 16.12.21
ש

 באורח חרדי

ישיבת טל חרמון - הבחירה המושלמת לנוער חרדי המעוניין להשכלה מקצועית

כיכר בשיתוף שניר חרמון שיאון | מקודם

מבשלים לסוכות

מנת פתיחה מיוחדת לחג: טונה בציפוי פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.09.21

לכבוד שבת

לכבוד שבת: דניס שלם אפוי ברוטב לימוני

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 15.07.21

לכבוד שבת

"חלת סלמון" יפה שמתאימה גם לסעודה שלישית

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 01.07.21

לכבוד שבת

סלמון אפוי בחרדל ודבש עם חומץ בלסמי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 24.06.21
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

לכבוד שבת

לכבוד שבת: קציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 17.06.21

לכבוד שבת

סלמון על כרוב מאודה ברוטב הדרים מעולה

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 04.03.21

לכבוד שבת

חילופי תפקידים: פלפלים חריפים ממולאים בדגים

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 04.02.21

לכבוד שבת

סלמון אפוי ברוטב קרמי של פלפלים קלויים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.01.21
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

לכבוד שבת

דג ממולא ורוטב פלפלים חריף של מלי יהודיוף

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 28.01.21

לכבוד שבת

לכבוד שבת: לברק עם תפוחי אדמה ועשבי תיבול

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 19.11.20

סוכות תשפ"א 2020

מאפה בצק עלים אישי עם סלמון וחרדל

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 08.10.20