כיכר השבת

מתכונים לפסח

מתכון לפטריות במילוי סלט ביצים ואגוזים פיקנטי

לפתוח את שולחן החג במנה ראשונה קלאסית, יפה ומרשימה מאוד כשבאמת כל העבודה לוקחת פחות מחצי שעה כולל המילוי. מתכון לפטריות במילוי סלט ביצים ואגוזים פיקנטי (מתכונים, אוכל)

2
מורן פינטו | כיכר השבת | י"ב בניסן | 01.04.15
פטריות במילוי סלט ביצים ואגוזים פיקנטי
פטריות במילוי סלט ביצים ואגוזים פיקנטי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 8-10 פטריות שמפיניון גדולות
  • 5 ביצים קשות
  • 3 כפות אגוזי מלך גרוסים
  • 1 בצל לבן
  • 2 ענפי בצל ירוק
  • 4 כפות מיונז ביתי
  • 1/4 כפית מלח

אופן הכנת פטריות ממולאות בסלט ביצים ואגוזים:

רגע לפני: לפתוח את שולחן החג במנה ראשונה קלאסית, יפה ומרשימה מאוד כשבאמת כל העבודה לוקחת פחות מחצי שעה כולל המילוי. מתכון לפטריות במילוי סלט ביצים ואגוזים פיקנטי.

>> מתכון למיונז ביתי כשר לפסח בקלי קלות!

• קוצצים דק את הבצל ומטגנים עד להזהבה.

• מגרדים את הביצים על הצד הדק של הפומפייה לקערה.

• קוצצים את הבצל הירוק ומוסיפים לקערה, יחד עם האגוזים הגרוסים, הבצל המטוגן והמיונז. מתבלים במלח ומערבבים היטב.

• חותכים לפטריות את הרגל, וממלאים בנדיבות את הפטריות בסלט הביצים והאגוזים בעזרת כף.

• מגישים כמנה ראשונה. אגב אם אין לכם פטריות, תוכלו להגיש את המילוי כסלט ביצים משודרג בפני עצמו.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
אוכלים פטריה לא מטוגנת אפויה או מבושלת?
חנה02.04.15
1
צריך להזהר לחתוך ולהסיר את המניפה שיש בתוך הפטריה. בכל הפטריות ישנה מעין מניפה מסביב הפטריה מבפנים, וכידוע בפטריות הגדולות המניפה נפתחת והיא מלאה בחרקים. לכן ההוראה היא להסיר לגמרי את המניפה ההיא. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שלומי02.04.15
מנות פתיחה
ש

סינייה: מנת פתיחה מופלאה לשולחן פורים

אוראל בראל בשיתוף בוצ'רי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

מוסקה: גלילות חציל אלגנטיות במילוי בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

הכי טעים ועסיסי שיש: דג "קבור" במלח גס

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

סלסלות קדאיף אישיות עם בשר וקרם חציל

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

דג בפפיוט: טכניקת בישול פשוט מעולה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לימודי דיינות

כך אלפי בוגרי ישיבה הפכו לדיינים מוסמכים

כיכר בשיתוף מ.ל.מ | מקודם
ש

קליל וטעים

מתכון ממכר של וול דאן: דג לשבת שתכינו שוב ושוב

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מבשלים לשבת עם וול דאן

תכינו את החלה: קציצות דג עסיסיות לשבת

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מבשלים לשבת עם וול דאן

דג מרוקאי לשבת: סלמון ברוטב חריף ועסיסי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 20.01.22

לכבוד שבת

ארוחה זוגית או מנת פתיחה נהדרת לשבת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 16.12.21
ש

מבצעים של פעם בשנה

מוסד הרב קוק; לא הספקתם להגיע למכירה? כנסו >>

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם

מבשלים לסוכות

מנת פתיחה מיוחדת לחג: טונה בציפוי פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.09.21

לכבוד שבת

לכבוד שבת: דניס שלם אפוי ברוטב לימוני

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 15.07.21

לכבוד שבת

"חלת סלמון" יפה שמתאימה גם לסעודה שלישית

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 01.07.21

לכבוד שבת

סלמון אפוי בחרדל ודבש עם חומץ בלסמי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 24.06.21
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם

לכבוד שבת

לכבוד שבת: קציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 17.06.21

לכבוד שבת

סלמון על כרוב מאודה ברוטב הדרים מעולה

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 04.03.21

לכבוד שבת

חילופי תפקידים: פלפלים חריפים ממולאים בדגים

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 04.02.21

לכבוד שבת

סלמון אפוי ברוטב קרמי של פלפלים קלויים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.01.21
ש

תנופת פיתוח אדירה

הדרך הנכונה לדירה משלכם: עפולה הופכת ליעד נדל"ן אטרקטיבי למשפחות

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן | מקודם

לכבוד שבת

דג ממולא ורוטב פלפלים חריף של מלי יהודיוף

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 28.01.21

לכבוד שבת

לכבוד שבת: לברק עם תפוחי אדמה ועשבי תיבול

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 19.11.20

סוכות תשפ"א 2020

מאפה בצק עלים אישי עם סלמון וחרדל

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 08.10.20