כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לדג בס אפוי עם עגבניות שרי, צנוברים ועשבי תיבול

הגשה אלגנטית של מנה מרשימה בשולחן השבת. כל המאמץ מסתכם בהקפצה קלה במחבת ושיגור לתנור: מתכון לדג בס אפוי עם עגבניות שרי, צנוברים ועשבי תיבול (מתכונים לשבת, אוכל)

4
מורן פינטו | כיכר השבת | ה' באלול | 20.08.15
דג בס עם עגבניות שרי, צנוברים ועשבי תיבול
דג בס עם עגבניות שרי, צנוברים ועשבי תיבול (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 פילטים של דג לברק או בס
  • 15 עגבניות שרי
  • 10 שיני שום
  • חופן צנוברים
  • 1 ענף תימין טרי
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 לימון סחוט
  • מלח גס

אופן הכנת דג בס בתנור:

רגע לפני: הגשה אלגנטית של מנה מרשימה בשולחן השבת. כל המאמץ מסתכם בהקפצה קלה במחבת ושיגור לתנור: מתכון לדג בס אפוי עם עגבניות שרי, צנוברים ועשבי תיבול.

• מחממים את התנור ל-200 מעלות.

• מחממים את השמן בווק או מחבת רחבה. מוסיפים את שיני השום בקליפתן, עגבניות השרי, ענף התימין והצנוברים. מקפיצים יחד במשך 7 דקות.

• מסדרים את נתחי הדג בתבנית חסינת אש, כשהעור כלפי מטה.

• מפזרים מעל הדגים מלח גס, וסוחטים את הלימון.

• על נתחי הדג, יוצקים את תערובת השום והעגבניות, ומכניסים לאפייה למשך 30 דקות.

הכנתם? בפרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
4
בס זה דג בשרני וממש מלא טעם ואומגה בריא מאוד. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אהרון04.06.15
3
זה דג מושלם ובשרני הבעיה שהוא קצת יקר, הדגים עולים יותר מבשר היום. מורן כיף לקרוא את המתכונים שלך (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
פורלית21.08.15
2
נשמע טעים (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מירי20.08.15

הצגת כל התגובות

1
הצנוברים פשוט עשו את המנה הדג הכי טעים שהכנתי.
מירי23.08.15
מנות פתיחה
ש

סינייה: מנת פתיחה מופלאה לשולחן פורים

אוראל בראל בשיתוף בוצ'רי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

מוסקה: גלילות חציל אלגנטיות במילוי בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

הכי טעים ועסיסי שיש: דג "קבור" במלח גס

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

סלסלות קדאיף אישיות עם בשר וקרם חציל

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

דג בפפיוט: טכניקת בישול פשוט מעולה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם
ש

קליל וטעים

מתכון ממכר של וול דאן: דג לשבת שתכינו שוב ושוב

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מבשלים לשבת עם וול דאן

תכינו את החלה: קציצות דג עסיסיות לשבת

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מבשלים לשבת עם וול דאן

דג מרוקאי לשבת: סלמון ברוטב חריף ועסיסי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 20.01.22

לכבוד שבת

ארוחה זוגית או מנת פתיחה נהדרת לשבת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 16.12.21
ש

מודל מנצח

להיות בעל עסק בינלאומי בלי סחורה ושילוח

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

מבשלים לסוכות

מנת פתיחה מיוחדת לחג: טונה בציפוי פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.09.21

לכבוד שבת

לכבוד שבת: דניס שלם אפוי ברוטב לימוני

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 15.07.21

לכבוד שבת

"חלת סלמון" יפה שמתאימה גם לסעודה שלישית

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 01.07.21

לכבוד שבת

סלמון אפוי בחרדל ודבש עם חומץ בלסמי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 24.06.21
ש

משרות נחשקות

סמינר שיוציא אותךְ עם תואר איתו תרויחי כפול

כיכר בשיתוף תכלית | מקודם

לכבוד שבת

לכבוד שבת: קציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 17.06.21

לכבוד שבת

סלמון על כרוב מאודה ברוטב הדרים מעולה

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 04.03.21

לכבוד שבת

חילופי תפקידים: פלפלים חריפים ממולאים בדגים

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 04.02.21

לכבוד שבת

סלמון אפוי ברוטב קרמי של פלפלים קלויים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.01.21
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם

לכבוד שבת

דג ממולא ורוטב פלפלים חריף של מלי יהודיוף

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 28.01.21

לכבוד שבת

לכבוד שבת: לברק עם תפוחי אדמה ועשבי תיבול

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 19.11.20

סוכות תשפ"א 2020

מאפה בצק עלים אישי עם סלמון וחרדל

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 08.10.20