כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לסלמון אפוי עם בטטות ופלפלים בתיבול פיקנטי

מנה מרשימה ופשוטה להכנה שעובדת נהדר כפתיחה לסעודת השבת אבל אנחנו אימצנו אותה גם ליום-יום: מתכון לסלמון אפוי עם בטטות ופלפלים בתיבול פיקנטי עשיר וטעים (מתכונים לשבת, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | ט"ז באדר | 12.03.20
סלמון ובטטות בתנור
סלמון ובטטות בתנור (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 בטטות קטנות, מקולפות ופרוסות לעיגולים בעובי 0.5 ס"מ
  • 1 בצל צהוב, פרוס
  • 1 גמבה או פלפל כתום, פרוס לרצועות
  • 1 פלפל חלפיניו קטן, פרוס דק
  • 6 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור
  • 4 נתחי פילה סלמון במשקל 140-170 גרם כל אחד
  • 2 כפיות אבקת צ'ילי
  • 2 כפיות פפריקה מעושנת
  • 2-4 שיני שום, מגורדות או כתושות
  • מיץ וגרידת קליפה מליים אחד (אפשר להחליף בלימון קטן אם לא מוצאים ליים)

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-220 מעלות, ומערבבים בתבנית גדולה את פרוסות הבטטה, הבצל, הגמבה או הפלפל הכתום והפלפל החריף יחד עם 3 כפות שמן. מתבלים במלח ופלפל שחור וצולים במשך 20 או עד שהירקות רכים.

2. מניחים את נתחי הסלמון בצלחת, מפזרים עליהם את אבקת הצ'ילי, הפפריקה, השום וקורט מלח ופלפל שחור על כל אחד. מזלפים על הכל 2 כפות שמן ומעסים ביד את התבלינים כך שהנתחים יהיו מצופים באופן אחיד.

3. מוציאים את התבנית מהתנור ומסיטים את הירקות לצד אחד של התבנית. בחלק שהתפנה, מסדרים את נתחי הסלמון ומחזירים את התבנית לתנור למשך 10-20 דקות נוספות. מוציאים מהתנור, מזלפים על הכל את מיץ הליים ומגרדים מעל את קליפת הליים.

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
נשמע פצצה. מי שמכין בבקשה לעדכן איך יצא
טובה11.11.21
מנות פתיחה
ש

סינייה: מנת פתיחה מופלאה לשולחן פורים

אוראל בראל בשיתוף בוצ'רי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

מוסקה: גלילות חציל אלגנטיות במילוי בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

הכי טעים ועסיסי שיש: דג "קבור" במלח גס

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

סלסלות קדאיף אישיות עם בשר וקרם חציל

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

דג בפפיוט: טכניקת בישול פשוט מעולה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

קשר של תפילין

תפילין ישנות בבוידעם? תן להם עוד צ׳אנס

כיכר בשיתוף קשר של תפילין | מקודם
ש

קליל וטעים

מתכון ממכר של וול דאן: דג לשבת שתכינו שוב ושוב

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מבשלים לשבת עם וול דאן

תכינו את החלה: קציצות דג עסיסיות לשבת

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מבשלים לשבת עם וול דאן

דג מרוקאי לשבת: סלמון ברוטב חריף ועסיסי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 20.01.22

לכבוד שבת

ארוחה זוגית או מנת פתיחה נהדרת לשבת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 16.12.21
ש

קרקע למכירה ליד ירושלים?

זכות לדירה ירושלמית ב-140 אל"ש - ממש בהישג ידך

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

מבשלים לסוכות

מנת פתיחה מיוחדת לחג: טונה בציפוי פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.09.21

לכבוד שבת

לכבוד שבת: דניס שלם אפוי ברוטב לימוני

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 15.07.21

לכבוד שבת

"חלת סלמון" יפה שמתאימה גם לסעודה שלישית

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 01.07.21

לכבוד שבת

סלמון אפוי בחרדל ודבש עם חומץ בלסמי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 24.06.21
ש

 באורח חרדי

ישיבת טל חרמון - הבחירה המושלמת לנוער חרדי המעוניין להשכלה מקצועית

כיכר בשיתוף שניר חרמון שיאון | מקודם

לכבוד שבת

לכבוד שבת: קציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 17.06.21

לכבוד שבת

סלמון על כרוב מאודה ברוטב הדרים מעולה

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 04.03.21

לכבוד שבת

חילופי תפקידים: פלפלים חריפים ממולאים בדגים

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 04.02.21

לכבוד שבת

סלמון אפוי ברוטב קרמי של פלפלים קלויים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.01.21
ש

חדש דנדש

קורס הכנה ללידה, *אבל* עם סגל מומחים וצוות מיילדות 

כיכר בשיתוף מעייני הישועה | מקודם

לכבוד שבת

דג ממולא ורוטב פלפלים חריף של מלי יהודיוף

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 28.01.21

לכבוד שבת

לכבוד שבת: לברק עם תפוחי אדמה ועשבי תיבול

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 19.11.20

סוכות תשפ"א 2020

מאפה בצק עלים אישי עם סלמון וחרדל

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 08.10.20