כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לקרם ברולה עם גרידת תפוז שאפשר להכין בלי ברנר

קרם ברולה הוא קינוח יוקרתי שמקורו בצרפת, הבנוי מקרם וניל אפוי ומצופה בסוכר שמקורמל בעזרת מבער גז (ברנר). נכון, לא לכולנו יש בבית מכשיר שכזה, אז הנה השיטה הפשוטה יותר (מתכונים, אוכל)

2
שרה'לה שרבטייב | כיכר השבת | כ"ט בתמוז | 01.08.19
קרם ברולה עם גרידת תפוז
קרם ברולה עם גרידת תפוז (צילום: שרה'לה שרבטייב)
זמן הכנה80 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 500 גרם שמנת מתוקה 38% שומן (לגרסת הפרווה: קצפת צמחית/ריצ')
  • גרידת תפוז משלושה תפוזים
  • 6 חלמונים
  • 1/2 כוס סוכר

אופן ההכנה:

1. מניחים בסיר את השמנת/הקצפת הצמחית/הריצ' עם גרידת התפוזים (שימו לב לא לגרד את החלק הלבן והמריר של התפוז) ובעזרת מטרפה מערבבים היטב, עד שהשמנת רותחת.

2. במקביל, שמים בקערה את החלמונים, מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב.

3. כאשר הקצפת רותחת, מבצעים פעולה שנקראת "השוואת טמפרטורות". כלומר: מוזגים מעט מהקצפת הרותחת לקערה עם החלמונים ומערבבים. כך, לאט לאט מעבירים את כל הקצפת לקערת החלמונים.

4. מעבירים את התערובת לכלי שניתן למזוג ממנו בקלות לכלים אישיים - קעריות חרסינה מיוחדות לקרם ברולה או כלים חד פעמיים אישיים לאפייה.

5. מחממים תנור ל-140 מעלות. מניחים את התבניות האישיות על מגש אפיה ומוזגים עליו מים רותחים ביניהן, עד לגובה מחצית מהן - הפעולה הזו יוצרת אדים בתוך התנור.

6. אופים במשך 20 דקות, עד שהקרם רוטט מעט.

7. מקררים לחלוטין ובהגשה מפזרים סוכר על הקרם ושורפים אותו בברנר.

במקרה ואין ברנר בהישג יד, מניחים את התבניות האישיות על מגש אפיה, ביניהן מפזרים קוביות קרח (הקרח שומר על הקרם שלא יתחמם) ומעל הקרם - סוכר. אופים בחום גבוה במשך 1-2 דקות ולא יותר, במדף העליון של התנור, עד שהסוכר נמס ומתקרמל.

8. מגישים מיד.

תוכן שאסור לפספס
2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
אין עלייך ועל מתכונייך!! פשוט מלכה!! כל פעם שאני עושה את המתכונים שאת מפרסמת באינסטגרם- יוצא לי מושלם !! ממליצה לכולם לעקוב ! (תודו לי אח"כ) @sarale8585
מירב01.08.19
מבשלים, שבתות וחגים , עיקריות וקינוחים- אתר כיכר השבת

עוגת גלידת לוטוס ממכרת וקלה להכנה

אוראל בראל | 10.08.23

פורים

מעולים למשלוחי מנות: ממתקי 'תפוחי אדמה' בסגנון אירי

כיכר אוכל | 01.03.23

לכבוד שבת

קינוח פרווה לשבת או פינוק חלבי ליד הקפה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 10.11.21

לכבוד שבת

ולקינוח אנחנו מגישים: "כובע של רוסים"

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.10.21

לכבוד שבת

קינוח לשבת ברגע האחרון: טראפלס יפהפיים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.09.21
ש

הזדמנות שלא רואים בכל יום

"פוטנציאל רווח עצום" • הזדמנות להשקעה במרכז גוש דן

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

לא רק לילדים

קריספי פופס: קינוח חלבי או פרווה מנצח לחג

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 19.09.21

אנחנו כבר מתכוננים לסוכות

עוגת טרייפל עם טראפלס וגנאש אגוזי לוז

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 14.09.21

15 דקות ולתנור

קינוח לחג: פבלובה עם אפרסקים מקורמלים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.09.21

מכינים היום ומקפיאים לר"ה

החגים לא שלמים בלי הסיגרים המשגעים האלה

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 29.08.21
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

ראש השנה כבר כאן

מלי יהודיוף מסדרת אתכם עם עוגת דבש משגעת

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 24.08.21

לכבוד שבת

קינוח כוסות פרווה משגע לשבת שרק נראה מסובך

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 18.02.21

לכבוד שבת

קינוח לשבת: פאי פירות במילוי קרם פטיסייר מפנק

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 29.01.21

לכבוד שבת

קינוח קרם לימון מהיר מקושט בפירות טריים

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 08.01.21
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

לכבוד שבת

קאפקייקס שוקולד עם ציפוי שוקולד - פרווה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 12.11.20

לכבוד שבת

ממתק לשבת: כדורי פיסטוק ממכרים ללא אפייה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 29.10.20

פאוור בולס: כדורי אנרגיה מתוקים לשבוע טוב יותר

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 17.10.20

סוכות תשפ"א 2020

חטיף פצפוצי אורז מצופה שוקולד וחמאת בוטנים

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 08.10.20
ש

דיגיטלי, חכם ויעיל 

רכב חדש? חתונה בלי חובות? זה לא חלום רחוק! לחץ כאן >>

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

לכבוד שבת

הקינוח המושלם לשבת קיצית: פירות ברוטב

כיכר אוכל | 31.07.20

קינוח לשבת

ממש לא מסובך להכין גלידת פרווה אדירה

כיכר אוכל | 16.07.20