פורים

מתכון לממתקי 'תפוחי אדמה' בסגנון אירי שמעולים למשלוחי מנות

למרות שמם, בחטיפים המתוקים הללו אין תפודים (אבל בצורתם החיצונית הם מעט דומים) ומקורם לא באירלנד. מה כן יש בהם? תערובת של גבינת שמנת, אבקת סוכר וקוקוס, שמגולגלים בקינמון. ולמזלכם, הכנתם אינה דורשת בישול והיא קלה ומהירה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
(צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 85 גרם גבינת שמנת, בטמפרטורת החדר
  • 57 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 453 גרם אבקת סוכר
  • 1 כף תמצית וניל
  • 283 גרם קוקוס מגורר
  • קינמון, לגימור

אופן ההכנה:

1. בקערת המיקסר מערבבים את גבינת השמנת והחמאה במהירות בינונית, עד לאיחוד מלא, כ-30 שניות. מגרדים את דפנות הקערה, מוסיפים כרבע מאבקת הסוכר ומערבבים עד להטמעה. ממשיכים להוסיף את אבקת הסוכר בשלוש פעימות ומערבבים עד שהיא נטמעת במלואה. מגרדים את דפנות הקערה.

2. מערבבים פנימה את תמצית הווניל. מוסיפים את הקוקוס ומערבבים לאיחוד. מגלגלים את התערובת לכדורים (כ-2 כפיות כל אחד) ואז מגלגלים אותם לצורות מלבניות. (זה בסדר שכל חתיכה תהיה קצת שונה, כמו תפוחי אדמה אמיתיים.) ממשיכים עד שכל הממתקים מעוצבים.

3. מגלגלים כל חתיכת ממתק בקינמון, עד לציפוי מלא. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר, עד שלושה ימים, או במקרר עד שבוע.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר