כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לקדרת עוף עם ירקות שורש ועשבי תיבול

מתחילים את הבישול על הכיריים ואז משגרים את הסיר לזמן איכות ארוך בתנור. התוצאה? פשוט שערורייתי כמה שזה טעים. מתכון לקדרת עוף עם ירקות שורש ועשבי תיבול שתדרוש מכם מינימום של עבודה וללא ספק תהפוך לאורחת של כבוד במטבח שלכם החורף הזה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ד' בכסלו | 02.12.19
קדרת עוף עם ירקות שורש ועשבי תיבול
קדרת עוף עם ירקות שורש ועשבי תיבול (צילום: shutterstock)
זמן הכנה100 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 כף שמן זית
  • 1.5 ק"ג (6-8) חלקי עוף - משולשים ושוקיים
  • מלח ופלפל שחור
  • 2 בצלים, חצויים ופרוסים
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 3 גזרים גדולים, חתוכים לחתיכות באורך 1.5 ס"מ
  • 4 גבעולי סלרי, חתוכים לחתיכות באורך 2 ס"מ
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) יין לבן (או מים)
  • 3 כפות קמח, מנופה
  • 3 כוסות <a href="https://www.kikar.co.il/335196.html">&nbsp;ציר מרק עוף</a> או מים עם מעט אבקת מרק
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית טימין מיובש (או כל עשב תיבול אהוב אחר)
  • 2 עלי דפנה
  • 600 גרם תפוחי אדמה בייבי, בקליפתם - שטופים היטב (חצויים, אם הם גדולים)

אופן ההכנה:

1. בסיר קדרה גדול שמתאים גם לאפייה בתנור, מחממים את השמן על אש גבוהה. מוסיפים את העופות ומטגנים אותם עד להזהבה בהירה משני הצדדים. מתבלים במלח ופלפל שחור ומוציאים מהסיר.

2. לאותו הסיר, מוסיפים את הבצל והשום, מטגנים במשך 2 דקות, עד שהבצל שקוף. מוסיפים את הגזר והסלרי ומטגנים עוד דקה.

3. יוצקים מעל את היין, מערבבים ומגרדים את תחתית הסיר כדי לאחד את החתיכות החומות עם הרוטב. מבשלים במשך דקה עד שהנוזל מצטמצם.

4. מפזרים מעל את הקמח, מערבבים ומוסיפים את ציר המרק, רסק העגבניות, התימין ועלי הדפנה. מערבבים עד שהרסק נמס.

5. מסדרים את העופות על הרוטב כשהעור כלפי מעלה, שמרו שהוא לא ייגע ברוטב עד כמה שאפשר. מביאים לרתיחה ואז מכסים את הסיר, מסירים מהאש ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אופים במשך 45 דקות.

6. מוציאים מהתנור, מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה, מערבבים אותם ברוטב ודואגים שהעופות יהיו ממוקמים גבוה ככל הניתן, כדי שייצאו פריכים. מחזירים לתנור ללא המכסה למשך 40 דקות נוספות, עד שהעופות מקבלים גוון שחום עמוק, תפוחי האדמה רכים והרוטב סמיך. טועמים ומשפרים תיבול של מלח ופלפל שחור, אם צריך.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תבשילי קדרה

למבינים: חזה עוף ושעועית ירוקה ברוטב חמצמץ 

ורד כהן | 14.12.23

לכבוד שבת

מומלץ בחום: תבשיל קוביות דלעת ברוטב עגבניות עשיר

כיכר אוכל | 22.12.22

מה נאכל היום?

כך מתמודדים עם מזג האוויר הקודר: תבשיל שעועית לבנה מוקרמת

כיכר אוכל | 24.10.22

לכבוד שבת

קדירת עוף בתפו״א ובטטות של אושרית אברג'יל

כיכר אוכל | 08.04.21

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית מהיר ברוטב עגבניות צלויות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.20
ש

פריחתו של יישוב

הפיכתה של גבעת זאב - מפרבר לעיר מתפתחת

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

מה אוכלים היום?

תבשיל קינואה ועוף שיסגור לכם פינה לצהריים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.08.20

מה אוכלים היום?

ג'מבליה: בלגן טעים שמכינים בסיר אחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 11.08.20

מה נאכל היום?

ארוחה בסיר אחד: תבשיל נקניקיות, גרגרי כוסמין ופלפלים

כיכר אוכל | 02.04.20

מה נאכל היום?

נודלס עם פרגיות בנוסח סצ׳ואן שמכינים בסיר אחד

אושרית אברג'יל | 09.09.19
ש

מוצף בפניות

התעוררות עצומה למצוות תפילין בכל חלקי העם

אסף מגידו | מקודם

מה אוכלים היום?

בריא יותר: גראטן ברוקולי וכרובית מוקרם

כיכר אוכל | 19.06.19

מה אוכלים היום?

כן, ארוחה חמה גם בקיץ: תבשיל חומוס ופטריות

כיכר אוכל | 17.06.19

מה אוכלים היום?

זה כל מה שאתם צריכים לאכול בחורף שפתאום בא

כיכר אוכל | 26.03.19

מה אוכלים היום? 3 תבשילים חצי-חורפיים

כיכר אוכל | 19.11.17
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה אוכלים היום?

מה עושים עם קישואים? תבשיל גיבץ' עסיסי

כיכר אוכל | 06.03.16

ארוחה בסיר אחד

ארוחה בסיר אחד שאתם חייבים לדעת להכין

מורן פינטו | 17.11.15

ארוחה בסיר אחד

ספיישל שעון חורף: תבשיל צ'ילי עסיסי ומהיר

כיכר אוכל | 25.10.15