מה נאכל היום?

מתכון לתבשיל שעועית לבנה מוקרמת ופיקנטית

שעועית היא מוצר צנוע, אבל גם תכליתי וזו הסיבה שאנחנו כל כך אוהבים אותו. המתכון הזה לשעועית לבנה מוקרמת ופיקנטית, מוכיח שבלי הרבה מאמץ (וקצת שמן עשבי תיבול חריף), ניתן ליצור ממנו מנה אלגנטית לחלוטין. ולא סתם אלגנטית, אלא כזו שמתיישנת כמו יין משובח. ניתן להכין אותה כמה ימים לפני אירוע וטעמה רק ישתפר. הוסיפו לצידה לחם פריך והתנהגו כאילו עמלתם עליה כל היום (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
כך מתמודדים עם מזג האוויר הקודר: תבשיל שעועית לבנה מוקרמת (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה80 דק'
רמת קושיקל
פרווה

לשעועית:

  • 340 גרם שעועית לבנה
  • 1 בצל בינוני, חתוך לקוביות
  • 5 שיני שום, כתושות
  • 1 ענף רוזמרין
  • 1 עלה דפנה
  • 1 פלפל צ'ילי
  • 140 גרם עלי בייבי תרד
  • מלח

לשמן עשבי התיבול החריף:

  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן זית
  • 1 כף רוזמרין טרי, טחון
  • 4 שיני שום, פרוסות דק
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • לחם פריך, להגשה

אופן ההכנה:

1. מכינים את השעועית: שוטפים את השעועית, מכניסים לסיר גדול ומכסים במים קרים. מוסיפים את הבצל, השום, הרוזמרין, עלה הדפנה והצ'ילי. מביאים לרתיחה על אש גבוהה ואז מנמיכים, לצמצום. מסירים את הקצף שנוצר במהלך הבישול. מבשלים עד לריכוך, 50-60 דקות. מערבבים את התרד ומתבלים במלח.

2. מכינים את שמן עשבי התיבול החריף: בזמן שהשעועית מתבשלת, מחממים את השמן בסיר, על אש בינונית-נמוכה. מוסיפים את הרוזמרין, השום והצ'ילי. מבשלים עד שהשום מזהיב קלות ועשבי התיבול מפיצים ריח. מניחים בצד.

3. מרכיבים ומגישים: בבלנדר, טוחנים קצרות כ-2 כוסות (310 גרם) מתערובת השעועית והתרד, עד לקבלת תערובת חלקה. מחזירים את המחית לסיר. מעבירים את השעועית לקערת הגשה, יוצקים מעל את שמן עשבי התיבול החריף ומגישים עם לחם פריך.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר