כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לתבשיל שעועית מהיר ברוטב עגבניות צלויות

תוך 30 דקות תעמוד על שולחנכם מנה עשירה בטעם עם צבע עז ויפה - שכל מה שצריך לידה זה לחם טוב. מתכון לתבשיל שעועית מהיר ברוטב עגבניות צלויות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י"ג בטבת | 28.12.20
תבשיל שעועית מהיר ברוטב עגבניות צלויות
תבשיל שעועית מהיר ברוטב עגבניות צלויות (צילום: Tejal Pandya on Shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי / פרווה

רכיבים

  • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 2 כפיות גרידת לימון (מלימון 1 גדול)
  • 500 גרם עגבניות שרי
  • 1/4 כוס + 2 כפות שמן זית
  • 1 כף עלי תימין טריים
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 בצל צהוב בינוני, פרוס דק
  • 3 שיני שום גדולות, פרוסות דק
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • 400 גרם שעועית לבנה משימורים (שעועית ברוטב עגבניות או שעועית ללא רוטב - שתיהן טובות)
  • 1/2 1 כוסות ציר ירקות / ציר עוף / מים

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-220 מעלות. בקערה קטנה, מערבבים בעדינות את הפטרוזיליה וגרידת הלימון ומניחים בצד.
2. בתבנית אפייה גדולה מערבבים את העגבניות עם 1/4 כוס שמן זית והתימין. מפזרים את העגבניות בשכבה אחת ומתבלים במלח ופלפל שחור. צולים את העגבניות במשך 20-25 דקות, עד שהן מתכווצות וזהובות בקצוות.

3. במקביל, מחממים 2 כפות שמן בסיר רחב ועמוק עם תחתית כבדה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל, השום והצ'ילי הגרוס ומטגנים הכל יחד במשך 4-5 דקות, עד שהבצל מתרכך והשום ריחני.

4. מניחים בקערה קטנה 1/2 כוס מהשעועית ומועכים בעזרת גב של כף. מוסיפים לסיר את השעועית הרגילה ואת זו שמעכנו, יוצקים מעל את ציר הירקות / העוף או המים, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים.

5. כשהעגבניות מוכנות, מוסיפים אותן ישירות לסיר, יחד עם כל המיצים שניגרו לתבנית. מערבבים ומבשלים במשך 5-10 דקות ומתבלים במלח.

אופן ההגשה: מחלקים את התבשיל בין קערות אישיות, מפזרים מעל את תערובת גרידת הלימון והפטרוזיליה ומזלפים מעט שמן זית. מגישים מיד עם לחם לטבילה.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תבשילי קדרה

למבינים: חזה עוף ושעועית ירוקה ברוטב חמצמץ 

ורד כהן | 14.12.23

לכבוד שבת

מומלץ בחום: תבשיל קוביות דלעת ברוטב עגבניות עשיר

כיכר אוכל | 22.12.22

מה נאכל היום?

כך מתמודדים עם מזג האוויר הקודר: תבשיל שעועית לבנה מוקרמת

כיכר אוכל | 24.10.22

לכבוד שבת

קדירת עוף בתפו״א ובטטות של אושרית אברג'יל

כיכר אוכל | 08.04.21

מה אוכלים היום?

תבשיל קינואה ועוף שיסגור לכם פינה לצהריים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.08.20
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם

מה אוכלים היום?

ג'מבליה: בלגן טעים שמכינים בסיר אחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 11.08.20

מה נאכל היום?

ארוחה בסיר אחד: תבשיל נקניקיות, גרגרי כוסמין ופלפלים

כיכר אוכל | 02.04.20

מה אוכלים היום?

קדרת עוף עם ירקות שורש ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 02.12.19

מה נאכל היום?

נודלס עם פרגיות בנוסח סצ׳ואן שמכינים בסיר אחד

אושרית אברג'יל | 09.09.19
ש

פשוט, דיגיטלי, חכם ויעיל 

ללא הלוואה או גמ"ח: כך יישאר לכם כסף לפינוקים בכל חודש

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

מה אוכלים היום?

בריא יותר: גראטן ברוקולי וכרובית מוקרם

כיכר אוכל | 19.06.19

מה אוכלים היום?

כן, ארוחה חמה גם בקיץ: תבשיל חומוס ופטריות

כיכר אוכל | 17.06.19

מה אוכלים היום?

זה כל מה שאתם צריכים לאכול בחורף שפתאום בא

כיכר אוכל | 26.03.19

מה אוכלים היום? 3 תבשילים חצי-חורפיים

כיכר אוכל | 19.11.17
ש

"בני חיי ומזוני"

בריאות? זיווג? זש"ק? פרנסה? זה מה שיושיע אתכם השנה

כיכר בשיתוף ברכת ישעיה | מקודם

מה אוכלים היום?

מה עושים עם קישואים? תבשיל גיבץ' עסיסי

כיכר אוכל | 06.03.16

ארוחה בסיר אחד

ארוחה בסיר אחד שאתם חייבים לדעת להכין

מורן פינטו | 17.11.15

ארוחה בסיר אחד

ספיישל שעון חורף: תבשיל צ'ילי עסיסי ומהיר

כיכר אוכל | 25.10.15