כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לקדירת עוף, תפו״א ובטטות של אושרית אברג'יל

כל מתכון שאושרית אברג'יל רוקחת הוא חגיגה לפה ולעיניים. העוף והירקות שבקדירה הזו שוהים יחדיו בתוך התבנית עם מרינדה ממכרת שכוללת מרכיב מפתיע במיוחד, סופגים את טעמיה ויוצרים מעדן שאי אפשר להפסיק לאכול (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ו בניסן | 08.04.21
קדירת עוף בתפו״א ובטטות של אושרית אברג'יל
קדירת עוף בתפו״א ובטטות של אושרית אברג'יל (צילום: מתוך האינסטגרם oshritabergil@)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 6-8 שוקיים או כרעיים או עוף שלם
  • 6 תפוחי אדמה, חצויים ושטופים היטב, (לא קלופים)
  • 1-2 בטטות, חצויות, (לא קלופות)
  • 2 בצלים, חתוכים לסירות (כל בצל ל-4, לאורך)
  • 1 ראש שום שלם או שיני שום שלמות
  • מלח גס
  • 3 כפות שמן שומשום / שמן זית

לרוטב:

  • 4 שיני שום כתושות
  • 3 כפות רוטב טריאקי
  • 1 כף חמאת בוטנים
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 1 כף תבלין טוסקנה / גריל עוף
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות סילאן
  • 2 כפות סוכר חום

אופן ההכנה:

1. מניחים בתבנית את העוף ומסדרים מסביב את הירקות (את תפוחי האדמה והבטטות מניחים כשהקליפה כלפי מטה).
2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב ומברישים את העוף והירקות היטב ברוטב, מכל הכיוונים. מוסיפים לקערת הרוטב חצי כוס מים, מערבבים ויוצקים מסביב לעוף.

3. מפזרים מעל את המלח הגס, מכסים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, לשעה וחצי. פותחים את התבנית, מרטיבים את הקדירה ברוטב שבתבנית ומברישים את העוף בשמן השומשום / זית. מעבירים את התנור לתכנית גריל וממשיכים בצליה עוד כ-10-15 דקות, עד לקבלת גוון שחום.
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תבשילי קדרה

למבינים: חזה עוף ושעועית ירוקה ברוטב חמצמץ 

ורד כהן | 14.12.23

לכבוד שבת

מומלץ בחום: תבשיל קוביות דלעת ברוטב עגבניות עשיר

כיכר אוכל | 22.12.22

מה נאכל היום?

כך מתמודדים עם מזג האוויר הקודר: תבשיל שעועית לבנה מוקרמת

כיכר אוכל | 24.10.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית מהיר ברוטב עגבניות צלויות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.20

מה אוכלים היום?

תבשיל קינואה ועוף שיסגור לכם פינה לצהריים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.08.20
ש

טכנולוגיה למהדרין

להתפנק בשבת וגם לקבל מתנה - מתאים לכם?

כיכר בשיתוף נעם2 | מקודם

מה אוכלים היום?

ג'מבליה: בלגן טעים שמכינים בסיר אחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 11.08.20

מה נאכל היום?

ארוחה בסיר אחד: תבשיל נקניקיות, גרגרי כוסמין ופלפלים

כיכר אוכל | 02.04.20

מה אוכלים היום?

קדרת עוף עם ירקות שורש ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 02.12.19

מה נאכל היום?

נודלס עם פרגיות בנוסח סצ׳ואן שמכינים בסיר אחד

אושרית אברג'יל | 09.09.19
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה אוכלים היום?

בריא יותר: גראטן ברוקולי וכרובית מוקרם

כיכר אוכל | 19.06.19

מה אוכלים היום?

כן, ארוחה חמה גם בקיץ: תבשיל חומוס ופטריות

כיכר אוכל | 17.06.19

מה אוכלים היום?

זה כל מה שאתם צריכים לאכול בחורף שפתאום בא

כיכר אוכל | 26.03.19

מה אוכלים היום? 3 תבשילים חצי-חורפיים

כיכר אוכל | 19.11.17
ש

בדוק!!

הלוואת חג מיוחדת 30,000 ש"ח ללא ריבית

כיכר בשיתוף מרכנתיל | מקודם

מה אוכלים היום?

מה עושים עם קישואים? תבשיל גיבץ' עסיסי

כיכר אוכל | 06.03.16

ארוחה בסיר אחד

ארוחה בסיר אחד שאתם חייבים לדעת להכין

מורן פינטו | 17.11.15

ארוחה בסיר אחד

ספיישל שעון חורף: תבשיל צ'ילי עסיסי ומהיר

כיכר אוכל | 25.10.15