כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון לתבשיל שעועית לבנה מוקרמת ופיקנטית

שעועית היא מוצר צנוע, אבל גם תכליתי וזו הסיבה שאנחנו כל כך אוהבים אותו. המתכון הזה לשעועית לבנה מוקרמת ופיקנטית, מוכיח שבלי הרבה מאמץ (וקצת שמן עשבי תיבול חריף), ניתן ליצור ממנו מנה אלגנטית לחלוטין. ולא סתם אלגנטית, אלא כזו שמתיישנת כמו יין משובח. ניתן להכין אותה כמה ימים לפני אירוע וטעמה רק ישתפר. הוסיפו לצידה לחם פריך והתנהגו כאילו עמלתם עליה כל היום (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ט בתשרי | 24.10.22
כך מתמודדים עם מזג האוויר הקודר: תבשיל שעועית לבנה מוקרמת
כך מתמודדים עם מזג האוויר הקודר: תבשיל שעועית לבנה מוקרמת (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה80 דק'
רמת קושיקל
פרווה

לשעועית:

  • 340 גרם שעועית לבנה
  • 1 בצל בינוני, חתוך לקוביות
  • 5 שיני שום, כתושות
  • 1 ענף רוזמרין
  • 1 עלה דפנה
  • 1 פלפל צ'ילי
  • 140 גרם עלי בייבי תרד
  • מלח

לשמן עשבי התיבול החריף:

  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן זית
  • 1 כף רוזמרין טרי, טחון
  • 4 שיני שום, פרוסות דק
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • לחם פריך, להגשה

אופן ההכנה:

1. מכינים את השעועית: שוטפים את השעועית, מכניסים לסיר גדול ומכסים במים קרים. מוסיפים את הבצל, השום, הרוזמרין, עלה הדפנה והצ'ילי. מביאים לרתיחה על אש גבוהה ואז מנמיכים, לצמצום. מסירים את הקצף שנוצר במהלך הבישול. מבשלים עד לריכוך, 50-60 דקות. מערבבים את התרד ומתבלים במלח.

2. מכינים את שמן עשבי התיבול החריף: בזמן שהשעועית מתבשלת, מחממים את השמן בסיר, על אש בינונית-נמוכה. מוסיפים את הרוזמרין, השום והצ'ילי. מבשלים עד שהשום מזהיב קלות ועשבי התיבול מפיצים ריח. מניחים בצד.

3. מרכיבים ומגישים: בבלנדר, טוחנים קצרות כ-2 כוסות (310 גרם) מתערובת השעועית והתרד, עד לקבלת תערובת חלקה. מחזירים את המחית לסיר. מעבירים את השעועית לקערת הגשה, יוצקים מעל את שמן עשבי התיבול החריף ומגישים עם לחם פריך.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
אין דבר כזה רוזמרין טרי שהוא מהדרין, זה מלא תולעים!! איפה מוצאים כזה כשר ?!?!? אין סיכויי
אני24.10.22
תבשילי קדרה

למבינים: חזה עוף ושעועית ירוקה ברוטב חמצמץ 

ורד כהן | 14.12.23

לכבוד שבת

מומלץ בחום: תבשיל קוביות דלעת ברוטב עגבניות עשיר

כיכר אוכל | 22.12.22

לכבוד שבת

קדירת עוף בתפו״א ובטטות של אושרית אברג'יל

כיכר אוכל | 08.04.21

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית מהיר ברוטב עגבניות צלויות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.20

מה אוכלים היום?

תבשיל קינואה ועוף שיסגור לכם פינה לצהריים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.08.20
ש

עד מתי??

מרטיט: הבכי של היתום הקטן המתחנן וזועק "אמא!" • צפו

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

מה אוכלים היום?

ג'מבליה: בלגן טעים שמכינים בסיר אחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 11.08.20

מה נאכל היום?

ארוחה בסיר אחד: תבשיל נקניקיות, גרגרי כוסמין ופלפלים

כיכר אוכל | 02.04.20

מה אוכלים היום?

קדרת עוף עם ירקות שורש ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 02.12.19

מה נאכל היום?

נודלס עם פרגיות בנוסח סצ׳ואן שמכינים בסיר אחד

אושרית אברג'יל | 09.09.19
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

מה אוכלים היום?

בריא יותר: גראטן ברוקולי וכרובית מוקרם

כיכר אוכל | 19.06.19

מה אוכלים היום?

כן, ארוחה חמה גם בקיץ: תבשיל חומוס ופטריות

כיכר אוכל | 17.06.19

מה אוכלים היום?

זה כל מה שאתם צריכים לאכול בחורף שפתאום בא

כיכר אוכל | 26.03.19

מה אוכלים היום? 3 תבשילים חצי-חורפיים

כיכר אוכל | 19.11.17
ש

תעשו לעצמכם טובה ותכנסו

יותר זול ממחיר למשתכן - הכירו את ההזדמנות הנדל"נית

כיכר בשיתוף פוואר גרופ | מקודם

מה אוכלים היום?

מה עושים עם קישואים? תבשיל גיבץ' עסיסי

כיכר אוכל | 06.03.16

ארוחה בסיר אחד

ארוחה בסיר אחד שאתם חייבים לדעת להכין

מורן פינטו | 17.11.15

ארוחה בסיר אחד

ספיישל שעון חורף: תבשיל צ'ילי עסיסי ומהיר

כיכר אוכל | 25.10.15