מחמם ומנחם

מתכון לגולאש בשר ותפוחי אדמה עשיר בנוסח אירי

תבשיל בשר מחמם ומנחם שמתאים בול לימים האחרונים של החורף שהפציע פתאום לסיבוב נוסף. מתכון לגולאש בשר עמוק, עשיר ונימוח עם תפוחי אדמה, גזר, בצל, אפונה ירוקה ורכיב מפתיע: בירה כהה (מתכונים, אוכל)

גולאש בשר ותפוחי אדמה אירי (צילום: Pronina Marina on Shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 600 גרם בשר בקר, חתוך לקוביות
  • 2 גזרים, מקולפים וחתוכים לקוביות גדולות
  • 400 גרם תפוחי אדמה, מקולפים וחתוכים לקוביות גדולות
  • 1/2 כוס אפונה ירוקה קפואה
  • 1 בצל, חתוך לקוביות קטנות
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 בקבוק בירה כהה
  • 1 כוס ציר בשר / ציר ירקות / מים חמים עם כפית אבקת מרק
  • 1 עלה דפנה
  • 2-3 ענפי רוזמרין
  • 1 כף חומץ בן יין אדום
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור
  • קורט שבבי צ'ילי גרוס
  • 1/4 כוס קמח - לקימוח הבשר

אופן ההכנה:

1. מניחים את קוביות הבשר בקערה, מתבלים במלח, יוצקים את החומץ, מפזרים מעל את ענפי הטימין ומעבירים למקרר למשך 4-5 שעות.

2. מערבבים את הקמח עם קורט נדיב של פלפל שחור ומצפים את קוביות הבשר בקמח מכל הצדדים.

3. בסיר עמוק, מחממים את השמן ומטגנים את קוביות הבשר במשך כ-5 דקות עד להזהבה.

4. מוסיפים את הבצל והשום לסיר, מערבבים ומטגנים עד להזהבה. כשהשום נעשה ריחני, מנמיכים לאש קטנה, יוצקים פנימה את בקבוק הבירה ומבשלים במשך 40 דקות.

5. מוסיפים לסיר את את תפוחי האדמה והגזר, יוצקים מעל את ציר הבשר / הירקות או מים חמים עם אבקת מרק - הנוזלים צריכים לכסות לגמרי את תפוחי האדמה. מוסיפים עלה דפנה ושבבי צ'ילי גרוס, לפי הטעם, מתבלים במלח ופלפל שחור, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 40 דקות. 10 דקות לפני סוף הבישול, מוסיפים את האפונה ומערבבים בעדינות.

מגישים מיד, חם, עם לחם טרי וטוב בצד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר