מה אוכלים היום?

מתכון לקציצות אבוחצירא: קציצות בשר ואורז בציפוי פריך

גדולי שושלת אבוחצירא אמנם לא בירכו את הקציצות האלה, אבל הטעם שלהן יגרום לכם לחשוב שזה בדיוק מה שקרה. מדובר במתכון שרץ מפה לאוזן, כשהראשונה שקיבלה אותו העניקה לו את השם "קציצות אבוחצירא" - ומשם הוא איתן כבר למעלה מ-30 שנה (מתכונים, אוכל)

'קציצות אבוחצירא' - קציצות בשר ואורז בציפוי פריך (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 500 גרם בשר טחון מרשת קצביות 'וול דאן'
  • 1/2 כוס אורז לא מבושל
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית בהרט
  • 2 כפות פירורי לחם
לציפוי:
  • 1 כוס קמח מנופה
  • 2 ביצים, טרופות
  • 1 כוס סולת
  • שמן קנולה לטיגון חצי עמוק
לרוטב:
  • 3 כפות שמן
  • 1 בצל, קצוץ
  • צרור סלרי, קצוץ
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1 כפית פפריקה מרוקאית
  • 1 כף רסק עגבניות + 3 כפות מים
  • 1.5 ליטר מים

אופן ההכנה:

רשת קצביות 'וול דאן' מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, השתמשתי בתבלינים מסדרת תבליני הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר.

באתר הבית של 'וול דאן' תוכלו להזמין אונליין בקלות ובכיף את כל המוצרים בשירות משלוחים עד הבית: לחצו כאן לאתר ולהזמנות

'וול דאן' עומדת לשירותכם בפריסה ארצית לשירותכם עם שירות משלוחים עד הבית:

ירושלים:
חי טייב 15 (הר-נוף) | 02-651-1841
המרפא 1 (הר חוצבים) | 02-536-3335
אהליאב 21 (רוממה) | 02-531-3335

רעננה:
האחוזה 94 | 09-886-5833

בית שמש:
ישעיהו הנביא 4 | 02-531-3350

צפת:
דרך השוקולד (מתחם העסקים של הצפון, בתי הפסנתר) | 04-655-1155

וואטסאפ:

ירושלים: 052-711-7344 | בני ברק: 054-9950979

קדימה, למתכון:

צפו באופן ההכנה:

(צילום ועריכה: אוראל בראל)

1. בקערה גדולה, מערבבים היטב את הבשר, האורז, הבצל, הכוסברה, פירורי הלחם, בהרט, מלח ופלפל שחור - עד לקבלת עיסה אחידה.

2. יוצרים מהעיסה כדורים בגודל שווה ומועכים אותם קלות.

3. מסדרים בשורה: צלחת עם קמח, צלחת עם הביצים וצלחת עם הסולת. מצפים כל קציצה בקמח, מנערים קלות, טובלים בביצים ולבסוף מגלגלים בסולת.

4. מטגנים את הקציצות בשמן חצי עמוק, עד להזהבה יפה משני הצדדים.

הכנת הרוטב:
5. בסיר נמוך ורחב על אש בינונית, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הסלרי, התבלינים ורסק העגבניות המהול במים, מערבבים במשך דקה לפתיחת טעמים ויוצקים פנימה 1.5 ליטר מים.

6. מסדרים את הקציצות המטוגנות ברוטב, מכסים את הסיר, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 40 דקות.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

> לכל המתכונים של אוראל בראל - לחצו כאן

(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)

מאחלים לכם ארוחות משפחתיות בטעם בלתי נשכח, ומבטיחים להמשיך ולפתח עוד ועוד מוצרים מעולים שיטעימו לכם את השבתות, החגים והאירועים בטעמים חדשים ומפתיעים.

חפשו וול דאן על המדפים ותיהנו מבשר כשר, איכותי, זול וטעים!

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר