ליד החנוכיה

מתכון להמבורגר שמגישים בתוך סופגניה עסיסית

במקום להגיש את הסופגניות ואת המנה העיקרית בנפרד - אוראל בראל מחבר אותם לשלמות: סופגניה שמנמנה עם קציצת המבורגר עסיסית שהכי טעים לשדך לה ביצת עין וצ'יפס טוב (מתכונים לחנוכה, אוכל)

סופגנייה עם המבורגר (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה80 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • להמבורגר:
  • 500 גרם בשר טחון מרשת קצביות 'וול דאן'
  • 1 כף שמן
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 3 כפות סודה
  • לסופגניות:
  • 500 גרם קמח מנופה (שוקלים לאחר הניפוי)
  • 4 כפות סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 1 כוסות (300 מ"ל) מים
  • 1 ביצה
  • 2 כפות שמן
  • 1 כף וודקה או ערק
  • 1 כפית תמצית ווניל
  • 1/2 1 כפות שמרים יבשים
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

רשת קצביות 'וול דאן' מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, השתמשתי בתבלינים מסדרת תבליני הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר.

באתר הבית של 'וול דאן' תוכלו להזמין אונליין בקלות ובכיף את כל המוצרים בשירות משלוחים עד הבית: לחצו כאן לאתר ולהזמנות

'וול דאן' עומדת לשירותכם בפריסה ארצית לשירותכם עם שירות משלוחים עד הבית:

ירושלים:
חי טייב 15 (הר-נוף) | 02-651-1841
המרפא 1 (הר חוצבים) | 02-536-3335
אהליאב 21 (רוממה) | 02-531-3335

רעננה:
האחוזה 94 | 09-886-5833

בית שמש:
ישעיהו הנביא 4 | 02-531-3350

צפת:
דרך השוקולד (מתחם העסקים של הצפון, בתי הפסנתר) | 04-655-1155

וואטסאפ:
ירושלים: 052-711-7344 | בני ברק: 054-9950979

קדימה, למתכון:

צפו באופן ההכנה:

אופן הכנת המבורגר בסופגניה (צילום ועריכה: אוראל בראל)

מתחילים בהכנת הסופגניות:
1. בקערת מיקסר גדולה, מערבבים היטב את הסוכר, השמרים והמים, מניחים בצד למשך 10 דקות ואז מוסיפים את הקמח, השמן, סוכר הווניל, הוודקה והביצה. מעבדים במשך דקה עם וו לישה במהירות נמוכה ואז מוסיפים את המלח, מגבירים למהירות הגבוהה ביותר ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד במשך כ-7 דקות.

2. מקמחים קערה נקייה, מעבירים אליה את הבצק, מכסים ומניחים להתפחה במקום חמים במשך שעה וחצי.

3. על משטח מקומח, מרדדים את הבצק לעובי של 2 ס"מ. בעזרת חותכן עגול, קורצים עיגולים מהבצק. מניחים כל עיגול בצק על ריבוע נייר אפייה, מכסים ומתפיחים במשך 30 דקות.

4. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק וכשהשמן חם (170 מעלות), מטגנים את הסופגניות הבצק בקבוצות עד שהן זהובות ותפוחות משני הצדדים, ומוציאים אותן לקערה מרופדת בנייר סופג. לאחר שהסופגניות מצטננות מעט, חוצים אותן ומרכיבים את הכריך.

במקביל להכנת הסופגניות, מכינים את ההמבורגרים:
5. מחממים כף שמן במחבת על אש בינונית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מסירים מהאש ומצננים.

6. בקערה גדולה, מערבבים ביד את הבשר עם הבצל, מלח, פלפל שחור וסודה עד לקבלת עיסה אחידה. מרפדים תבנית בנייר אפייה ובעזרת רינג עגול, מסדרים על התבנית 6 קציצות בגודל שווה.

7. מכסים את התבנית בניילון נצמד, מעבירים למקרר להתייצבות במשך שעה ולאחר מכן צולים היטב את הקציצות במנגל או מחבת פסים לוהטת.

הרכבת ההמבורגר: מורחים מעט מיונז על חצי אחד של סופגניה, מניחים מעל קציצת המבורגר ועליה ביצת עין, מוסיפים ירקות ומגישים מיד, לצד צ'יפס ורטבים מומלצים, כמו איולי שום, איולי פלפלים וקטשופ.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

> לכל המתכונים של אוראל בראל - לחצו כאן

(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)

מאחלים לכם ארוחות משפחתיות בטעם בלתי נשכח, ומבטיחים להמשיך ולפתח עוד ועוד מוצרים מעולים שיטעימו לכם את השבתות, החגים והאירועים בטעמים חדשים ומפתיעים.

חפשו וול דאן על המדפים ותהנו מבשר כשר, איכותי, זול וטעים!

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר