מה אוכלים היום?

מתכון לקציצות סלמון אפויות

מה עושים כשצריכים להעמיד ארוחה כאן ועכשיו, שתהיה מזינה, אך תדרוש מינימום השקעה? מתכון לקציצות סלמון אפויות שטעים לדחוף בלחמניית בורגר עם צ'יפס וירקות או פשוט להגיש עם סלט עסיסי (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
קציצות סלמון אפויות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 פילה סלמון במשקל 500 גרם לפחות
  • 6 ענפי סלרי, ללא העלים
  • 3 כפות חרדל גרגירים
  • 3 ביצים
  • 1 כוס פירורי לחם זהובים
  • 10 שיני שום
  • 2 בצל לבן
  • 4 כפות שמן
  • מלח ופלפל לבן

אופן הכנת קציצות סלמון:

• מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

• מניחים את פילה הסלמון בתבנית, מתבלים במלח ופלפל ומכניסים לאפייה למשך 20 דקות. מוציאים מהתנור, ומניחים בצד לקירור.

• בינתיים, חותכים את הבצלים לקוביות וקוצצים את הסלרי והשום.

• מפוררים את הדג לקערת ערבוב גדולה, ומערבבים יחד עם הסלרי, הבצל, השום, החרדל, הביצים, 3/4 כוס פירורי הלחם, המלח והפלפל. מעבדים היטב עד לקבלת עיסה יציבה.

• יוצרים מהעיסה קציצות בגודל אחיד, ומגלגלים אותן ברבע כוס פירורי הלחם הנותר.

• מסדרים את הקציצות בתבנית, ואופים במשך 15 דקות.

לצד מה הגשתם את הקציצות?

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר