לכבוד שבת

מתכון לסלמון צרוב עם בטטות מתובלות

לא צריך הרבה כדי להפוך צמד מרכיבים פשוטים - בטטה ופילה סלמון - למנת שבת מזינה ועמוסה בטעם. פשוט צולים את נתחי הבטטה והסלמון עם כוסברה מרוסקת וצ'ילי פרוס ומגישים עם טפטוף של ויניגרט הדרים מעל (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
לא צריך מנה עיקרית: סלמון צרוב עם בטטות מתובלות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 בטטות קטנות, חתוכות לרצועות של 5 סנטימטרים
  • 3 כפות שמן זית, מחולקות
  • 1 כף כוסברה טחונה
  • 1 פלפל צ'ילי אדום, פרוס דק
  • מלח ופלפל
  • 2 כפות מיץ קלמנטינה
  • 1 כפית דבש
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי, מקולף ומגורר
  • 1 כפית חומץ
  • 4 נתחים של פילה סלמון, ללא עור
  • עלי כוסברה קצוצים, להגשה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-220 מעלות. מניחים בתבנית המרופדת בנייר אפייה את הבטטות עם כף אחת מהשמן, הכוסברה, הצ'ילי וחצי כפית מלח ופלפל. צולים עד להזהבה והתרככות, 20-25 דקות.

2. בינתיים, בקערה קטנה, טורפים את מיץ הקלמנטינה, הדבש, הג'ינג'ר, החומץ וכף שמן נוספת.

3. מחממים את שאר השמן במחבת גדולה, על אש בינונית-גבוהה. מתבלים את הסלמון ב-1/2 כפית מלח ופלפל ומבשלים עד להזהבה, 5-6 דקות לכל צד.

4. מגישים עם הבטטה, מזלפים ויניגרט מעל ומפזרים עלי כוסברה קצוצים, אם רוצים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר