יום ירושלים: קוגעל ירושלמי במתכון מיוחד

לכבוד העיר שחוברה לה יחדיו, נסו מתכון מפולפל וקראנצ'י למתכון שהכי מזוהה עם ירושלים

שלומית רובין | כיכר השבת |
מרכיבים(8 מנות):
  • 1 חב' אטריות שטוחות, רחבות או צרות
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1-1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • 2 ביצים
  • 3 כפות שמן
  • מלח
  • קורט קינמון
  • 2 כפות מים
  • תוספות:
  • שקדים פרוסים
  • צימוקים

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מביאים לרתיחה סיר עם מי מלח ושמן ומבשלים את האטריות דקות אחדות לפי הוראות היצרן.

3. בסיר נפרד, מבשלים את הסוכר עם כף-שתיים מים 4 דקות לקבלת קרמל ענברי.

4. מוסיפים את הפלפל השחור והצי'לי.

5. מערבבים בקערה את האטריות עם השמן, הביצים ועם הקרמל.

6. מתבלים בקינמון, מעט מלח להדגשת הטעמים, מוסיפים את השקדים והצימוקים. מערבבים היטב.

7. אופים בתבנית פיירקס 45 דקות או עד שהפשטידה יציבה ושחומה יפה.

מגישים לצד רצועות מלפפונים כבושים.

בתיאבון!

]]>
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

Mame לאישה הדתית