פילה מושט ברוטב פלפלים ועגבניות משגע

מחזירים את הדגים למקור ונותנים להם לשוב 'לשחות' ברוטב סמיך ונהדר של פלפלים ועגבניות

שלומית רובין | כיכר השבת |
מרכיבים(5 מנות):
  • 5 פילה אמנון (מושט)
  • 2 פלפלים אדומים
  • 1 פלפל כתום
  • 1 פלפל חריף
  • 5 עגבניות בשלות קלופות
  • 5 שיני שום כתושות
  • טימין יבש
  • אגוז מוסקט
  • פפריקה מרוקאית בשמן (מתוקה)
  • מלח
  • פלפל
  • שמן זית
  • לבחירה: חמאה

אופן ההכנה:

1. משרים את הפילטים במים עם מיץ לימון ומלח השרייה קצרה. שוטפים ומייבשים.

2. מחממים מחבת גדולה על חום גבוה עם מעט שמן זית (או חמאה).

3. ממליחים ומפלפלים את עור הדג, ומניחים את הצד הזה על המחבת לצלייה של 2-3 דקות עד שהעור משחים ונהיה פריך. מוציאים את הדגים ומניחים בצד על נייר סופג.

4. מוסיפים למחבת עוד שמן זית (או חמאה, או שניהם), מכניסים את שיני השום לטיגון קצר ומוסיפים את הפלפלים. מוסיפים מלח ופלפל ומקפיצים עד ריכוך.

5. מוסיפים את העגבניות הקצוצות, מתבלים בסוכר, מיץ לימון, מעט אגוז מוסקט, טימין יבש, פפריקה מרוקאית בשמן ומלח.

6. כשעגבניות מתחילות להתרכך והופכות לנוזל מחזירים את הדגים ומבשלים ברוטב על אש נמוכה 10 דק'.

מגישים עם לחם טרי.

בתיאבון!

]]>
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

Mame לאישה הדתית