ג'רבו: עוגת שכבות נפלאה בטעם קפה

מתכון שווה להכנה לעוגת ג'רבו ההונגרית. שכבות נפלאות של בצק וקצף בטעם קפה

מרכיבים(15 מנות):
  • לבצק:
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 6 כפות מים פושרים
  • 2 כפות סוכר
  • 5 כוסות קמח
  • 1 ביצה + 3 חלמונים
  • 2 חבילות מרגרינה (400 גרם) בטמפ' החדר
  • למלית:
  • 3 חלבונים
  • 1 כוס סוכר
  • 3 כפות קפה, מומס במעט מים רותחים
  • 1 ביצה טרופה לזיגוג

אופן ההכנה:

1. ממיסים שמרים, מים וסוכר ומניחים בצד ל-10 דקות עד לתסיסה.

2. מעבדים קמח עם תערובת השמרים, ביצה חלמונים ומרגרינה במיקסר עם וו לישה, רק עד לקבלת בצק חלק.

מניחים לבצק ל-15 דקות.

3. בינתיים מוסיפים חלבונים ומוסיפים סוכר בהדרגה עד לקצף אחיד ומבריק. מוסיפים קפה ומקציפים קצרות.

4. מחממים תנור ל-180 מעלות.

5. מרכיבים את העוגה ואופים: מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומרדדים כל חלק לריבוע בגודל התבנית.

משמנים את התבנית או מרפדים בנייר אפייה, ומניחים בתחתית שכבת בצק ראשונה.

מורחים על הבצק כשליש מהקצף. מכסים בבצק ומורחים קצף, כך שמתקבל סנדוויץ' של 4 שכבות בצק ובתוכו 3 שכבות קצף.

6. מברישים את שכבת הבצק העליונה בביצה טרופה. אפשר לייצור דוגמא על הבצק על ידי חריצתו במזלג בצורת זיגזג.

7. אופים כ-30 דקות עד להזהבה.

בתיאבון!

]]>

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

3
לא נאפו. מה עושים? אולי צריך חום תנור נמוך יותר?
אוסנת
2
מילוי של תפוחים, סוכר וקנמון, אגוזים טחונים בסוכר, ריבה וכו' כל שכבה עם משהו טעים אחר. מיליון קלוריות בכל טעימה.
דינה
1
אבל הסתבכתי בלרדד את השכבות הנוספות של הבצק מעל... :) יש טיפים?
תמר

עוד באוכל:

הטעם של החופש!

||
1
ש

חובה במטבח

ציקי גל|מקודם
ש

אהוב ומוכר

ציקי גל|מקודם
ש

סוד הקסם

כיכר בשיתוף ג'ליאת|מקודם
ש

מחלום למציאות

כיכר בשיתוף מלכת הג'לי|מקודם

המתכון לאושר

||
1

נגמרו התירוצים

||
1

בינה פוגשת תאבון!

||
1
ש

סוד הקסם

כיכר בשיתוף ג'ליאת|מקודם

"שירבו זכויותינו כרימון"

||
1

בקלות ובכיף

||
3
ש

"עכשיו תורי"- מבצע קיץ

כיכר בשיתוף תנובה|מקודם

פרי הקיץ

||
3

בריא וטעים

||
1

אופים עם הילדים

||
4

לכבוד ט"ו בשבט

||
1

"הזמן קצר והמלאכה מרובה"

||
2

שוחרי בריאות

||
1

לאפות בכיף!

||
1