- 2 כפות שמרים, או שקית שמרית
- 1 כוס סוכר
- 2 וחצי כוסות מים חמימים. (ללישה ראשונה)
- 2 וחצי כוסות מים חמימים. (ללישה שניה)
- כף מלח
- 1/2 כוס שמן
אופן ההכנה:
(באדיבות יעל קליגגר)
לוקחים את השמרים ו -1 כוס סוכר, 2 וחצי כוסות מים חמימים.
מערבביים במשך ואז מוסיפים: 2 וחצי כוסות מים חמימים, כף מלח, 1/2 כוס שמן.
מערבבים היטב, עדיף במיקסר.
מתפיחים לפחות שעתיים, עדיף בקערה מכוסה, עם כרית מעל. או ליד מקור חום.
קולעים את הבצק לצורת מפתח.
לאחר הקליעה למרוח מלמעלה ביצה מעורבבת עם מעט שמן, ולפזר שומשום.
]]>