- רכיבים לבצק:
- 1 כוס שמן
- 1 כוס בירה לבנה
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור
- 4 כוסות קמח
- רכיבים למילוי:
- 2 קופסאות טונה
- סלט מטבוחה
- בצל מטוגן
- קופסת עגבניות שלמות קלופות במיץ
- מלח
- קצת חריף לפי הטעם
אופן ההכנה:
הוראות הכנה:
מערבבים את כל רכיבי הבצק, נותנים לבצק לנוח כשעה, מחלקים את הבצק ל-2, מרדדים חלק אחד לפי גודל התבנית עגולה או מלבנית אופים את התחתית כ-10 דקות (לא אפיה מוחלטת רק קצת שחום כמו בתמונה) מניחים את המילוי על התחתית, מרדדים את החלק השני ומניחים מעל המילוי, מסירים את הקצוות המיותרות על ידי סכין או ע"י הפינות של התבנית (אם זו תבנית ממתכת) מורחים חלמון ומקשטים עם סומסום או פירורית או כל דבר שעולה בראש ואופים שוב עד להשחמה יפה.
פינת הטיפים:
אני מכניסה במלית הטונה סלטים שאני אוהבת, חצילים מטוגנים, סלט פלפלים אדומים או ירוקים, מטבוחה וכך לא קורה שכל שאריות הקופסאות נוחתות בפח בסוף כי נמאס לראות אותם במקרר, נכון שזה לא שיא הבריא אבל טעים! תוסיפו לפאי סלט סופר בריא וזה יאזן את העניין.