מתכון למרק קישואים לצד ברוסקטות בחמאת שום

עורכת מדור אוכל של אתר 'כיכר השבת' מגישה מתכון מפנק למרק קישואים קטיפתי, המוגש לצד ברוסקטות מרוחות בחמאת שום (אוכל, מתכונים)

מורן פינטו | כיכר השבת |
(צילום: shutterstock)

המצרכים למרק קישואים קטיפתי

  • 2 בצלים לבנים פרוסים דק
  • 8 קישואים בינוניים ומוצקים היטב
  • 240 מ״ל שמנת מתוקה
  • 100 גר׳ חמאה
  • 2 1/2 ליטר ציר ירקות או מים
  • מלח
  • פלפל לבן
  • קורט אגוז מוסקט
  • לפיזור: בצל ירוק וגבינה בולגרית
  • להגשה: ברוסקטות בחמאת שום

אופן ההכנה של מרק קישואים קטיפתי:

  • בסיר למרק ממיסים את החמאה ומטגנים עד שקיפות את הבצל.
  • חותכים את הקישואים לקוביות שוות בקליפתם.
  • מערבבים יחד ונותנים לקישואים "להזיע".
  • מוסיפים תיבול ונוזלים ומכסים.
  • מבשלים כ-40 דק׳.
  • בעזרת מקל בלנדר טוחנים את המרק.
  • מוסיפים את השמנת (לשומרי משקל שביננו - ניתן להוסיף גם רק חצי מיכל שמנת)
  • מרתיחים יחד שוב.
  • מגישים בצלחת מרק ומפזרים מעל קוביות בולגרית ובצל ירוק קצוץ דק.

המצרכים לברוסקטות בחמאת שום

  • באגט פרוס או פרוסות לחם קאסטן
  • 100 גר׳ חמאה בטמפרטורת חדר
  • 1/4 כפית מלח
  • 6 שיני שום
  • 2 כפות שמנת מתוקה
  • 1 כף שטוחה בזיליקום מיובש

אופן ההכנה של ברוסקטות בחמאת שום:

  • בכלי עמוק מניחים את השום והבזיליקום, וטוחנים בעזרת מקל בלנדר
  • מוסיפים את החמאה והמלח ומועכים יחד.
  • מחממים תנור ל-200 מעלות
  • מורחים את פרוסות הבאגט בחמאה בשכבה דקה
  • ואופים עד הזהבה קלה
  • מגישים לצד המרק

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר