מה אוכלים היום?

מתכון למרק עדשים כתומות מנצח

השפית מורן פינטו עם מרק כתום - שלא כולל בטטה - שמתקתקים ללא מאמץ וסוגרים איתו ערב חורפי חם וטעים. בונוס: טעמו של המרק משתבח אם מגישים אותו יום אחרי הבישול, כך שתוכלו להכפיל כמויות ולשמור במקרר לימים הבאים (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
מרק עדשים כתומות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3 כוסות עדשים כתומות שהושרו במים 30 דקות וסוננו
  • 2 גזרים, מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 4 כפות שמן
  • 1 בצל, קצוץ
  • 4 שיני שום, פרוסות
  • מלח ופלפל שחור
  • מעט כמון טחון
  • 2-3 כפות רסק עגבניות
  • 3 ליטר ציר ירקות או מים

אופן ההכנה:

1. בסיר עמוק, מחממים את השמן ומטגנים קלות את הבצל והשום. מוסיפים את הגזר, מתבלים בכמון, מלח ופלפל שחור, מוסיפים את העדשים ומערבבים היטב.

2. מוסיפים לסיר את רסק העגבניות, יוצקים מעל את ציר הירקות או המים, מכסים את הסיר ומבשלים במשך כשעה על אש בינונית. בתום הבישול, ניתן לטחון את המרק בעזרת מוט בלנדר למרקם הרצוי. מגישים עם קמצוץ צ'ילי יבש ושאריות לחם מאתמול.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר