באנו לשדרג

מתכון למרק כרוב סגול ותפוח אדום - לא רק יפהפה, אלא גם טעים בטירוף

אם יש לכם ספק (ואנו מניחים שיש לכם) לגבי המרק הזה, כדאי שתדעו שבישול תפוח עם שום ובצל, יוצר מטעמים שקשה לעמוד בפניהם. התפוח מוסיף חומציות נעימה וגוון מופלא למנה הזו. אם תוסיפו עוד חומצה, כמו חומץ, הצבע יהפוך לאדמדם יותר. שלושה מרכיבים פשוטים וצנועים (כרוב סגול, בצל ותפוח) מביאים למרק מרשים ומפואר (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום (צילום: Shutterstock)
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כף שמן
  • 1 בצל, קצוץ גס
  • 1-2 שיני שום, קצוצות גס
  • 1/4 כרוב סגול (כ-350 גרם) פרוס לחתיכות קטנות
  • 1 תפוח אדום, קלוף, ללא הליבה, חתוך לקוביות קטנות
  • 4 כוסות ציר ירקות
  • 1 עלה דפנה
  • מלח ופלפל
  • אגוזי מלך קלויים - להגשה, לא חובה

אופן ההכנה:

מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל והשום כמה דקות. מוסיפים את הכרוב והתפוח ומבשלים כמה דקות. מוסיפים את הציר, עלה הדפנה ומים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות או עד שכל הירקות רכים. מוציאים את עלה הדפנה וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק, בעזרת בלנדר ידני. מתבלים במלח ופלפל. מעבירים לצלחות הגשה ומפזרים מעל את אגוזי המלך הקלויים, אם רוצים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר