מה נאכל היום?

מתכון למרק שעועית שחורה עשיר וטעים שמוכן תוך חצי שעה

מרק השעועית השחורה הזה עמוס בחלבון וירקות וקל מאד להכנה. הוא מושלם לארוחת צהריים או ערב (הבעל והילד אישרו) ולוקחות 30 דקות בלבד ליצור אותו. עם מה מגישים? הנה כמה אופציות לדוגמה: קוביות אבוקדו, פרוסות בצל ירוק, שבבי דוריטוס, שמנת חמוצה, לחם פריך או סלט קצוץ (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 בצל בינוני, חתוך לקוביות
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 פלפל חריף, חתוך לקוביות
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית אורגנו
  • 1/2 כפית פפריקה מעושנת
  • 1/2 כפית מלח או לפי הטעם
  • 4 כוסות שעועית שחורה מבושלת / משימורים, שטופה ומסוננת
  • 400 גרם עגבניות חתוכות לקוביות, משימורים
  • 3-4 כוסות ציר ירקות

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול, על אש בינונית, מטגנים את הבצל והשום עם רבע כוס מים, עד שהם רכים ושקופים, כ-5-6 דקות.

2. מוסיפים את הפלפל החריף ומאדים 2-3 דקות עד שהוא מתחיל להתרכך.

3. מוסיפים את הכמון, האורגנו, הפפריקה המעושנת והמלח ומקפיצים עוד דקה-שתיים.

4. מוסיפים את השעועית השחורה, העגבניות והציר. (מתחילים עם 3 כוסות. ניתן להוסיף עוד בהמשך, אם רוצים לקבל מרק דליל יותר). מעלים את האש לגבוהה כדי להביא לרתיחה ואז מנמיכים לבינונית-נמוכה ומבשלים 15-20 דקות.

5. בבלנדר ידני, מעבירים חצי מכמות המרק למיקסר, טוחנים ומחזירים לסיר. מוסיפים את כוס הציר הנותרת, כאמור, אם מעוניינים במרק דליל יותר.

6. מגישים חם עם התוספות שנבחרו.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר