מה נאכל היום?

מתכון למרק מנחם של עדשים אדומות עם לימון ושמיר

השבוע של כולנו נפתח בחדשות עצובות, אבל אולי המרק מחמם הלב הזה יעודד את רוחכם קצת. מה יש בו? עדשים אדומות וקוביות עגבניות וגזר מתובלות בלימון וסומק. סומק הוא תבלין מזרח תיכוני העשוי מפירות יער טחונים ומיובשים. הוא חריף קלות ורב-תכליתי ויתן למרק הקליל שלכם אפקט מסקרן. סיימו עם כף יוגורט לקבלת תוספת עושר ומעט שמיר טרי לרענון (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 4 כפות חמאה, מחולקות
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 2 גזרים קלופים, חתוכים לקוביות
  • 6 כוסות ציר ירקות
  • 410 גרם עגבניות חתוכות לקוביות, משימורים
  • ½1 כוסות עדשים אדומות מיובשות, שטופות
  • ½1 כפיות מלח גס
  • ¼1 כפיות סומק טחון + עוד לקישוט (לא חובה)
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 2 כפות מיץ לימון טרי (מ-1 לימון)
  • 6 כפות יוגורט יווני
  • 1/4 כוס שמיר טרי, קצוץ דק

אופן ההכנה:

1. מחממים 2 כפות חמאה בסיר גדול, על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והגזר; מבשלים, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהירקות מתחילים להתרכך, כ-5 דקות. מוסיפים את הציר, העגבניות, העדשים, המלח והסומק, אם משתמשים. מביאים לרתיחה. מנמיכים את החום לבינוני-נמוך; מכסים ומבשלים עד שהעדשים מתרככות, כ-15 דקות.

2. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את מיץ הלימון ו-2 כפות החמאה הנותרות. מחלקים את המרק בין 4 קערות ומעליו יוצקים את היוגורט. לגימור, מפזרים גרידת לימון, שמיר ועוד סומק, אם משתמשים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר