מה נאכל היום?

מתכון לקערת בריאות של דגנים וירקות שהיא בעצם ארוחה שלמה

מה תעדיפו: סלט עצוב או קערת תבואה דשנה עמוסת ירקות עונתיים, שנדרשים רק 30 דקות להכין אותה? המנה הזו היא בדיוק ההפך מסלט עצוב. "האם שמעת את זה, אבל אגוז? "זו ארוחה של קערה אחת מזינה שבטוח תמלא אותך", אחסן כל תוספת בכלי זכוכית במקרר למשך יומיים-שלושה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
קערת בריאות של דגנים וירקות שהיא בעצם ארוחה שלמה (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1/2 כוס כוסמת
  • 1 כרובית שלמה קטנה, קצוצה גס
  • 1 כף שמן קוקוס
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 1 בצל צהוב קטן, חתוך לפרוסות בעובי של 2.5 ס"מ
  • 250 גרם דלעת, קלופה, חתוכה לקוביות
  • פיסת ג'ינג'ר טרי, קלוף וכתוש
  • 1 שן שום גדולה, כתושה
  • 1 ברוקולי שלם קטן, קצוץ גס
  • 2 כוסות ציר ירקות
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות שומשום
  • 1/4 כוס עלי כוסברה טריה, קצוצה גס

אופן ההכנה:

1. שוטפים את הכוסמת תחת זרם מים קרים עד שהם נותרים נקיים. משלבים את הכוסמת בסיר, יחד עם הכרובית הקצוצה ו-2 כוסות מים.

2. מוסיפים את שמן הקוקוס ומביאים לרתיחה על אש בינונית-גבוהה. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהמים נספגים כמעט במלואם, במשך 8-10 דקות. מסירים מהאש ונותנים "לעמוד" במשך 5 דקות בטרם הסרת המכסה.

3. בזמן שהכוסמת מתבשלת, מחממים מחבת על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את שמן השומשום; ברגע שהוא מעלה גיצים, מוסיפים את הבצל ומבשלים תוך ערבוב במשך כדקה. מוסיפים את הדלעת ומטגנים במשך כשלוש דקות.

4. מוסיפים את הג'ינג'ר והשום, מערבבים לאיחוד ומבשלים במשך כ-3 דקות. מוסיפים את הברוקולי, הציר ורוטב הסויה. מכסים ומבשלים עד שהברוקולי רך, בערך 5 דקות.

5. להגשה, מחלקים את תערובת הכוסמת-כרובית בין ארבע קערות ואז יוצקים מעל את תערובת הברוקולי-דלעת. מקשטים בשומשום וכוסברה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר