התוספת שתופסת

מתכון לסלט תפוחי אדמה בגריל עם עשבי תיבול

אוהבים סלט תפוחי אדמה אבל מתעבים מיונז? נסו את סלט התפודים בגריל הזה, במקום. שלבו תפוחי אדמה אדומים משובחים עם רוטב העשוי מחומץ, שמן זית, חרדל, עירית, שמיר ושום. קשטו בפטרוזיליה קצוצה להשלמת המנה ותהנו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
סלט תפוחי אדמה בגריל עם עשבי תיבול (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • 900 גרם תפוחי אדמה בייבי אדומים
  • 1/4 כוס שמן זית, מחולקת לשניים
  • גרידה ומיץ מלימון אחד
  • 1 בצל סגול, קצוץ דק
  • 2 כפות חרדל
  • 2 כפות חומץ
  • 1/4 כוס עירית, קצוצה
  • 1/4 כוס שמיר, קצוץ
  • 1/4 כוס פטרוזיליה, קצוצה

אופן ההכנה:

1. מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים מומלחים. מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים עד שהם רכים, 8-10 דקות. בינתיים מניחים קערה גדולה של מי קרח ליד הכיריים. כשתפוחי האדמה מוכנים, מסננים ומעבירים מיד למי הקרח להתקררות לטמפרטורת החדר.

2. בינתיים, משמנים קלות מחבת פסים ומחממים על אש בינונית-גבוהה. מסננים את תפוחי האדמה ומייבשים. פורסים את תפוחי האדמה לשניים לאורכם ומניחים בקערה בינונית. מערבבים עם 2 כפות שמן הזית ומתבלים במלח ופלפל. מניחים את תפוחי האדמה עם הצד החתוך כלפי מטה על הגריל ומבשלים עד שהם חרוכים, כ-5 דקות לכל צד. מעבירים לקערה גדולה להתקרר מעט.

3. בזמן שתפוחי האדמה מתקררים, מכינים את הרוטב. בקערה קטנה, טורפים יחד את גרידת ומיץ הלימון, הבצל הסגול, החרדל, החומץ ורבע כוס השמן הנותרת. מתבלים במלח ופלפל.

4. מזלפים את הרוטב על תפוחי האדמה ומערבבים בעדינות לציפוי. מוסיפים את העירית, השמיר והפטרוזיליה ומערבבים שוב עד שהכל מתאחד. מגישים בטמפרטורת החדר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר