מתכון לעוגת גבינה וחלבה בציפוי שוקולד לבן

לגזור ולשמור: מתכון לעוגה לבנה בציפוי שוקולד לבן שכל אחד צריך לדעת להכין. העוגה הבסיסית עלינו, אך התוצאה הסופית תלויה במידת היצירתיות שלכם (מתכונים, אוכל)

עוגת גבינה וחלבה בציפוי שוקולד לבן (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 3 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 כוסות קמח
  • שקית אבקת אפיה
  • שקית סוכר וניל
  • 100 גרם חמאה
  • 1 גביע לבן
  • 100 גרם חלבה מוצקה
  • 1 כוס שוקולד-צ'יפס
  • לציפוי:
  • 1/4 כוס חלב
  • 100 גרם שוקולד לבן איכותי

אופן ההכנה:

רגע לפני: לגזור ולשמור: מתכון לעוגה לבנה בציפוי שוקולד לבן שכל אחד צריך לדעת להכין. העוגה הבסיסית עלינו, אך התוצאה הסופית תלויה במידת היצירתיות שלכם.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• מפרידים בזהירות את הביצים, ומקציפים את החלבונים, תוך כדי הוספת הסוכר בהדרגה עד לקבלת תערובת תפוחה. בשלב הזה, מוסיפים את הקמח, סוכר הווניל, אבקת האפייה, החמאה והלבן, אחד אחרי השני ובוללים היטב. מתקבלת תערובת סמיכה מאוד.

• משמנים קלות תבנית עגולה קפיצית בקוטר 25 ס"מ ויוצקים אליה רק חצי מכמות הבלילה.

• מפוררים לחתיכות גסות את החלבה, ומפזרים אותה יחד עם השוקולד צ'יפס על מחצית הבלילה שבתבנית. על החלבה והשוקולד יוצקים את החצי הנותר של הבלילה.

• מכניסים את התבנית לאפייה בתנור שחומם מראש במשך 30 דקות.

• במקביל, ממיסים בסיר על אש בינונית-נמוכה את השוקולד הלבן (כדאי לשבור את השוקולד לקוביות, כדי להקל על ההמסה). מוסיפים את החלב ומבשלים שמתקבלת תערובת חלקה. מסירים מהאש ומצפים את העוגה כשהיא עדיין חמה. ומכניסים לקירור.

שימו לב: זהו מתכון לעוגה לבנה בציפוי שוקולד לבן שכל אחד צריך לדעת. העוגה הבסיסית עלינו, אך התוצאה הסופית תלויה במידת היצירתיות שלכם. אחרי שהנחתם את ציפוי השוקולד, השמיים הם הגבול. ניתן להמיס מעל שוקולד חום ולקשט בצורה דקורטיבית, להוסיף קצפת, פירות, שברי אגוזים או כל דבר אחר שעולה לכם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר