ליד הקפה

מתכון לרולדת שוקולד במילוי קרם שמנת עשיר

עם המתכון המסורתי הזה לרולדת שוקולד ניתן לשחק ולהתאים באופן אישי את המילוי האהוב עליכם - גבינת שמנת מסורתית (בהמשך), שוקולד, מנטה, או כל רעיון יצירתי אחר שיש לכם. הוא קל להכנה מראש ולהקפאה, אם תרצו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
לא צריך סיבה למסיבה: רולדת שוקולד במילוי קרם שמנת (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

לעוגת הספוג:

  • 1/4 כוס אבקת קקאו לא ממותקת
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 4 ביצים
  • 1/2 כוס סוכר מגורען
  • 2 כפות חמאה מומסת או שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס קמח לבן, מנופה

למילוי קרם השמנת:

  • 30 גרם גבינה שמנת, בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס אבקת סוכר
  • 4 כפות חמאה, מרוככות
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1. מכינים את עוגת השוקולד: מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית של תנור בנייר אפייה.

2. מקציפים יחד את הקמח, אבקת הקקאו, אבקת האפייה והמלח בקערה בינונית, עד לאיחוד מלא. מניחים בצד.

3. בקערה נפרדת מקציפים את הביצים והסוכר המגורען במשך דקה, עד להסמכה. מוסיפים פנימה את החמאה המומסת ותמצית הווניל ומקציפים עד לאיחוד פשוט. מקפלים פנימה את תערובת הקמח בעזרת מרית גומי ומערבבים יחד עד לאיחוד פשוט.

4. מורחים את הבלילה באופן אחיד על התבנית המוכנה ומיישרים בעזרת מרית. אופים במשך 11 דקות. מעבירים בזהירות רבה את נייר האפיה והעוגה למשטח שטוח.

5. בזמן שהעוגה מתקררת, מכינים את מילוי קרם השמנת: מקציפים יחד את גבינת השמנת, אבקת הסוכר, החמאה ותמצית הווניל בקערה, עד לקבלת תערובת חלקה.

6. לאחר שהעוגה הגיעה לטמפרטורת החדר, מורחים את תערובת גבינת השמנת באופן אחיד על העוגה ואז מגלגלים בזהירות את העוגה. עוטפים היטב את הרולדה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.

7. מסירים את הניילון הנצמד ומעבירים את העוגה לכלי הגשה. מפדרים קלות את הרולדה באבקת סוכר מכל הצדדים, פורסים ומגישים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר