עם רכיב מפתיע

מתכון לעוגת שוקולד עם קישואים ורוטב שוקולד משגע

עוגות מכינים בכיף - או לא מכינים בכלל! זאת הגישה שלנו. והעוגה המהממת הזו לחלוטין עונה על הדרישות. עוגת השוקולד הזו כוללת קישואים מגורדים שלא משפיעים כלל על הטעם כיוון שהם ניטרליים לגמרי, אך הופכים את העוגה לנימוחה וסופר לחה. העוגה פרווה, אך יש גם גרסה חלבית שכוללת רוטב שוקולד משגע (מתכונים, אוכל)

עוגת שוקולד עם קישואים ורוטב שוקולד (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

לעוגה (פרווה):

  • 1/2 2 כוסות קמח (מודדים לאחר הניפוי)
  • 1/2 כוס אבקת קקאו
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 1/4 כפית אבקת אפיה
  • 3 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן צמחי
  • 2 כוסות קישואים מגורדים (מ-2 קישואים בינוניים, רצוי זוקיני)
  • 1 כף תמצית וניל

לרוטב השוקולד (חלבי):

  • 2 חלמונים מ-2 ביצים גדולות
  • 2 כפות קורנפלור
  • 2 כוסות חלב
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/4 כוס אבקת קקאו לא ממותקת
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 כפיות תמצית וניל

אופן ההכנה:

את העוגה הזו אפשר להכין ב-2 דרכים: בגרסת פרווה והתוצאה עוגת שוקולד עגולה או מרובעת, פשוטה, טעימה וסופר נימוחה או להוסיף רוטב שוקולד מדהים אך חלבי שנספג בעוגה. ואם כבר הלכתם על חלבי, אנחנו ממליצים לחלק את הבלילה ל-2, כך שיתקבלו שתי עוגות שאפשר להניח זו על גבי זו. בין השכבות ומעליהן יוצקים את רוטב השוקולד ומקבלים עוגה שהיא חלום.

הכנת העוגה:
1. בקערה בינונית, מערבבים את הקמח, אבקת הקקאו, המלח, הסודה לשתיה ואבקת האפייה.

2. מניחים את הקישואים המגורדים במגבת מטבח נקייה ודקה או בחיתול בד נקי וסוחטים את הנוזלים.

3. מעבירים את הקישואים לקערה גדולה, מוסיפים את הביצים, הסוכר, תמצית הווניל והשמן ומערבבים היטב. מוסיפים לקערה את תערובת הקמח והקקאו ומערבבים היטב עד לאיחוד מלא.

4. לגרסת פרווה: יוצקים את התערובת לתבנית עגולה, מרובעת או מלבנית ואופים בתנור שחומם מראש במשך 45-60 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. נותנים לעוגה להצטנן בתבנית לפני שפורסים ומגישים או לפני שמחלצים אותה למגש הגשה ומקשטים איך שרוצים.

לגרסה החלבית: אפשר לאפות כמו בגרסת הפרווה ואז לצקת מעל את רוטב השוקולד (מתכון בהמשך) או לחלק את בלילת העוגה בין 2 תבניות עגולות בקוטר 20 ס"מ ולאפות במשך 45-60 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא נקי.

5. לאחר שהעוגות מצטננות מעט בתבניות, מעבירים אותן לצינון על רשת במשך 30 דקות ופונים להכנת הרוטב.

הכנת רוטב השוקולד:
6. יוצקים לסיר עמוק כוס חלב אחת ואת הסוכר, אבקת הקקאו והמלח ומבשלים על אש בינונית-גבוהה עד שמתחילות להיווצר בועות בצידי הסיר. מכבים את האש.

7. בקערה גדולה, מניחים את החלמונים, כוס חלב, הקורנפלור ותמצית הווניל וטורפים יחד בעזרת מטריפה ידנית עד לשילוב מלא. יוצקים פנימה את תכולת הסיר, מערבבים יחד ואז יוצקים הכל בחזרה לסיר. מבשלים על אש בינונית-גבוהה תוך ערבוב מתמיד, עד שהרוטב מסמיך. מכבים את האש ונותנים לרוטב להצטנן מעט.

הרכבת העוגה:
8. לאחר ששתי העוגות הצטננו, נועצים בכ-20 מקומות בחלק העליון שלהן קצה של כף עץ, כך שיווצרו מעין "בורות" קטנים שיספגו את הרוטב לתוכם (שימו לב: לא מחוררים את העוגה עד הסוף). מניחים עוגה אחת על גבי מגש הגשה, יוצקים מעל מחצית מרוטב השוקולד, מניחים מעל את העוגה השנייה ויוצקים את הרוטב הנותר.

מקשטים את העוגה בכל דרך שרוצים (השמיים הם הגבול) ומגישים מיד או שומרים בקירור עד להגשה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר