ליד הקפה

מתכון לעוגת קלמנטינות גבוהה ורכה

השתמשנו כאן בקמח שקדים וקמח כוסמין, אבל אם יש לכם רק קמח לבן - זה לגמרי יעבוד. מערבבים הכל, משגרים לתנור ונהנים מעוגה גבוהה, רכה כמו ענן עם ארומת הדרים מדהימה שתתחסל במהירות (מתכונים, אוכל)

עוגת קלמנטינות גבוהה ורכה (צילום: Pronina Marina on Shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 200 גרם סוכר חום
  • גרידת קליפה ומיץ מ-2 קלמנטינות
  • 4 ביצים
  • 125 גרם יוגורט יווני
  • 100 מ"ל שמן צמחי
  • 250 גרם קמח כוסמין מנופה
  • 50 גרם קמח שקדים מנופה
  • 1 כפית אבקת אפייה

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים את הסוכר עם גרידת הקלמנטינות כדי לפתוח את הארומה.

2. בקערת מיקסר או עם מיקסר ידני, מקציפים במהירות בינונית את תערובת הסוכר וגרידת הקליפה עם הביצים עד לקבלת קצף תפוח.

3. מוסיפים את החמאה, היוגורט ומיץ הקלמנטינות וממשיכים להקציף לאיחוד.

4. בקערה, מערבבים את שני סוגי הקמח (אפשר להחליף אותם בקמח לבן) עם אבקת אפייה. מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת המוקצפת ומקציפים עד לקבלת בלילה סמיכה ואחידה, ללא גושים.

5. משמנים בחמאה תבנית עגולה וגבוהה, יוצקים פנימה את הבלילה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא נקי.

מוציאים מהתנור, מצננים והופכים בזהירות את העוגה למגש. שומרים את העוגה מכוסה, בטמפרטורת החדר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר