באנו לשדרג

מתכון לפאי קרמי מתקתק וטעים בטירוף

הפאי הזה מבוסס על מעין פודינג חלק כמשי והיה נפוץ בתקופת השפל הכלכלי של מלחמת העולם השנייה, שבה נשות פשוט עבדו עם מה שהיה להן והכינו פאיים ממרכיבים נפוצים כרוויון וחמאה (כמו במקרה זה) ואף מחומץ או עגבניות, במקום פירות הדר או תפוחים פריכים. ותודה על זה, כי התושיה שלהן יצרה מנות מופלאות שמלוות אותנו עד היום (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
פאי קרמי מתקתק וטעים בטירוף (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • ½1 כוסות סוכר
  • 3 כפות קמח, מנופה
  • 3 ביצים גדולות
  • 1 כוס רוויון
  • 1/2 כוס חמאה, מומסת
  • 1 כף גרידת לימון
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • בסיס לפאי מוכן
  • קישוטים לבחירה: פירות יער טריים, קצפת, נענע טריה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. טורפים יחד את הסוכר והקמח בקערה גדולה. טורפים את הביצים, הרוויון, החמאה, גרידת ומיץ הלימון ותמצית הווניל לתערובת הקמח; יוצקים לתוך בסיס הפאי.

2. אופים 35 עד 45 דקות או עד שהפאי כמעט מתייצב, מצפים בנייר אלומיניום לאחר 15 דקות. מעבירים לרשת התנור ומצננים שעה.

3. מקשטים, פורסים ומגישים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר