באנו לשדרג

מתכון לעוגיות מלוחות עם גבינה ועשבי תיבול

באמצעות מעבד מזון, הבצק של הקרקרים הללו קל להפליא להכנה וניתן ליצור אותו עד 12 שעות טרם האפייה ועם פרמזן, גבינה צהובה, רוזמרין וטימין, הם פשוט ממכרים. אל תגידו שלא אמרנו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
עוגיות מלוחות עם גבינה ועשבי תיבול (צילום: shutterstock)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 כוס קמח לבן מנופה
  • 1 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 1/2 כוס גבינה צהובה מגוררת
  • 2 כפות רוזמרין טרי, קצוץ דק
  • 1 כפית טימין
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 113 גרם (1/2 כוס) חמאה, חתוכה לקוביות, בטמפרטורת החדר

אופן ההכנה:

1. מניחים את הקמח, הגבינות, הרוזמרין, הטימין, המלח והפלפל במעבד מזון; מערבבים עד לאיחוד, בכ-3 פולסים. מוסיפים את החמאה ומקציפים עד לקבלת בצק פירורי, כ-10 פעמים. מוסיפים 1 כף מים וממשיכים לערבב, מגרדים את דפנות הקערה לפי הצורך, עד שהבצק מתייצב, בכ-5 פולסים.

2. מעצבים את הבצק לחתיכה באורך של כ-18 סנטימטרים. עוטפים היטב בניילון נצמד ומעצבים לגליל אחיד. מצננים עד שהוא קר ויציב, לפחות שעה ועד יום אחד.

3. מחממים תנור ל-180 מעלות. פורסים את הבצק לעיגולים בעובי חצי סנטימטר. מסדרים על 2 תבניות המרופדות בנייר אפייה. אופים, תוך סיבוב התבניות באמצע, עד שהשוליים מזהיבים, 10-15 דקות. מניחים להתקררות במשך 2 דקות על התבניות ולאחר מכן מעבירים לרשת התנור לצינון מלא, כ-20 דקות. שומרים בכלי אטום עד 5 ימים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר