ליד הקפה

מתכון לעוגיות שיבולת שועל עם מלח גס והמון שוקולד

עוגיות שיבולת השועל השמנמנות הללו ממולאות בנתחי שוקולד מריר קצוצים ונגיעות של מלח גס, כך שכל ביס בפה משלב טעמים מלוחים ומתוקים יחדיו והוא לא פחות ממושלם. אם אתם צריכים להכין את העוגיות מבעוד מועד, אפשר לשמור אותן בטמפרטורת החדר בכלי אטום, עד חמישה ימים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מה צריך יותר מזה: עוגיות שיבולת שועל עם מלח גס והמון שוקולד (צילום: shutterstock)
זמן הכנה55 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 כוסות פתיתי שיבולת שועל מלאה עבה (לא להכנה מהירה)
  • 1 כוס קמח מנופה
  • 3/4 כפית סודה לשתייה
  • 1/4 כפית קינמון
  • 2 כפיות מלח גס
  • 1/2 כוס (113 גרם) חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 4 כפות שמן
  • 1/2 כוס סוכר מגורען
  • 1/2 כוס סוכר חום בהיר
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 170 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים 2 תבניות גדולות בנייר אפייה.

2. משלבים את שיבולת השועל, הקמח, הסודה לשתייה, הקינמון וכפית מלח בקערה בינונית; מניחים בצד.

3. מקציפים את החמאה, השמן והסוכרים במיקסר, במהירות בינונית-גבוהה, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה, למשך 2-3 דקות. טורפים פנימה את הביצה והווניל. מורידים את מהירות המיקסר לנמוכה ומוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח, תוך ערבוב רק עד לאיחוד (לא יותר מדי). מערבבים פנימה את השוקולד.

4. מניחים כפות גדושות מהבצק על התבניות המוכנות, מרווחים אותן במרחק של 5 סנטימטרים זו מזו. מפזרים מעל את כפית המלח הנותרת.

5. אופים, מסובבים את התבניות באמצע, עד להשחמה קלה סביב הקצוות, 10-12 דקות. מצננים מעט על ניירות האפייה ומעבירים לרשת התנור לצינון מלא.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר