מנה ביתית מנחמת: עוף ותפוחי אדמה

שפית הבית של אתר "כיכר השבת" מורן פינטו מגישה מתכון מיוחד למנה ביתית מנחמת: עוף ותפוחי אדמה לצד סלט ירקות חיים. וההכנה? קלה יותר ממה שאתם חושבים (מדור אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
(צילום: shutterstock)
זמן הכנה85 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 8 פולקעס עוף
  • 10 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
  • 1 ראש שום מפורק לשיניים ללא קליפה
  • מלח גס
  • פלפל גרוס
  • 1 כף תימין מיובש
  • 1 כף שום כתוש
  • 2 כפות פפריקה מעושנת או מתוקה רגילה
  • 4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

• מחממים תנור ל-180 מעלות
• בתבנית חסינת אש מניחים את הפולקעס
• קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לרבעים שווים.
• מניחים סביב העופות
• ומוסיפים בפיזור את שיני השום
• בקערה קטנה מערבבים שום כתוש תימין תבלינים ושמן זית
• ושופכים מעל העופות ותפוחי האדמה
• מורחים בעזרת מברשת את העופות ותפוחי האדמה או שמעסים בידיים
• מכניסים לתנור לאפיה של 45-60 דקות
מגישים לצד סלט ירקות חיים

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר