מתכון לקציצות עוף פריכות שילדים אוהבים

אולי לא כל הילדים מחבבים את העוף על הצלחת, אך הם לא יוכלו לסרב לקציצות האלו: מתכון בסיסי להכנת קציצות עוף פשוטות וטעימות שיתנדפו ברגע (מתכונים, אוכל)

קציצות עוף מטוגנות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1/2 ק"ג עוף טחון מופשר
  • 1 תפוח אדמה גדול
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 2 כוסות פירורי לחם
  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס שומשום
  • לטעם פיקנטי: קורטוב צ'ילי וכצח (לא חובה)
  • מלח ופלפל
  • שמן לטיגון

אופן הכנת קציצות עוף מטוגנות

רגע לפני: אולי לא כל הילדים מחבבים את העוף על הצלחת, אך הם לא יוכלו לסרב לקציצות האלו: מתכון בסיסי להכנת קציצות עוף פשוטות וטעימות שיתנדפו ברגע.

המתכון מיועד ל-20 קציצות, אך תמיד תוכלו להכפיל כמויות.

• מקלפים את תפוח האדמה ומבשלים אותו במשך 20 דקות בסיר עם מים את תפוח האדמה במים עד שהוא מתרכך (נועצים מזלג ובודקים).

• קוצצים דק את הפטרוזיליה.

• מועכים היטב את תפוח האדמה ומערבבים את הפירה יחד עם כוס אחד של פירורי לחם, הביצה והפטרוזיליה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. לתוספת טעם פיקנטית, ניתן להוסיף מעט צ'ילי וכצח.

• יוצרים קציצות עגולות מהתערובת: מרטיבים קלות את הידיים. לוקחים חצי חופן מהתערובת, וקורצים צורה עגולה תוך הקפצה מיד ליד.

• מערבבים בצלחת שטוחה כוס פירורי לחם עם השומשום ומגלגלים בעדינות את הקציצות.

• מחממים שמן בגובה 1 ס"מ במחבת רחבה. כשהשמן חם מאד, מורידים בזהירות את הקציצות למחבת ומטגנים במשך 2 דקות מכל צד. מוציאים לנייר סופג.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר