מתכון לעוף בתנור עם תפוחי אדמה ובטטות

מנת עוף טעימה וקלה להכנה עם המון פחמימות לארוחה מלאה בתבנית אחת: מתכון להכנת עוף בתנור עם תפוחי אדמה ובטטות. מעדן משפחתי עסיסי שמתאים לסעודה מרובת משתתפים (מתכונים, אוכל)

עוף בתנור עם תפוחי אדמה ובטטות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 4 כרעי עוף (מחולקים למשולשים ושוקיים)
  • 3 תפוחי אדמה גדולים
  • 2 בטטות גדולות
  • 3 שיני שום
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • קורט פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כוס שמן זית

אופן הכנת עוף בתנור עם תפוחי אדמה ובטטות:

רגע לפני: מנת עוף טעימה וקלה להכנה עם המון פחמימות לארוחה מלאה בתבנית אחת: מתכון להכנת עוף בתנור עם תפוחי אדמה ובטטות. מעדן משפחתי עסיסי שמתאים לסעודה שכוללת לא מעט משתתפים.

• מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

• כותשים את השום, קוצצים את הפטרוזיליה ומשרים בקערה עם כוס שמן זית במשך 20 דקות.

• מניחים את העופות בתבנית גדולה ומעסים אותם עם חצי מכמות משרה השום, שמן הזית והפטרוזיליה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

• מקלפים את תפוחי האדמה והבטטות, חותכים לקוביות או עיגולים בגודל בינוני, ומעבירים לקערה.

• מעסים את תפוחי האדמה והבטטות בחצי הכמות השני של משרה השום, שמן הזית והפטרוזיליה, ומתבלים בפפריקה.

• מכסים את התבנית בנייר כסף, ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש במשך שעה. מידי פעם הופכים את העוף.

• מסירים את הכיסוי, מכוונים את התנור למצב גריל ואופים במשך 10 דקות נוספות, עד שהעוף הופך לשחום ויפה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר