מתכון לצלי עוף פריך ברוטב ברביקיו מתקתק

מאחורי רוטב הברביקיו עומד כלל אחד פשוט: יותר זמן שהעוף שוהה במרינדה, הטעם המיוחד נספג היטב. העוף הצלוי הופך לשחום ומתקתק מבחוץ, עם בשר רך וטעים מבפנים. מתכון להכנת צלי עוף פריך ברוטב ברביקיו מתקתק (מתכונים, אוכל)

צלי עוף פריך ברוטב ברביקיו מתקתק (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 4 כרעי עוף (מחולקים למשולשים ושוקיים)
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כף חרדל
  • 2 כפות סוכר חום
  • 2 כפות רוטב צ'ילי
  • 1 כף קטשופ
  • 1 כף שמן זית
  • מלח ופלפל

אופן הכנת צלי עוף פריך ברוטב ברביקיו מתקתק:

רגע לפני: מאחורי רוטב הברביקיו עומד כלל אחד פשוט: יותר זמן שהעוף שוהה במרינדה, הטעם המיוחד נספג היטב. העוף הצלוי הופך לשחום ומתקתק מבחוץ, עם בשר רך וטעים מבפנים. מתכון להכנת צלי עוף פריך ברוטב ברביקיו מתקתק.

• מערבבים היטב בכלי גדול (שיכיל את כל חלקי העוף) את השום הכתוש, החרדל, הקטשופ, הסוכר החום, רוטב הצ'ילי, שמן הזית המלח והפלפל.

• מעסים היטב את העופות במרינדה המתקתקה ומכניסים למקרר להשריה של לפחות שעה ואפשר גם לילה שלם.
מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

• מסדרים את העופות בתבנית יחד עם הרוטב, מכסים בנייר כסף ומכניסים לאפייה במשך 50 דקות. מידי פעם, הופכים את העוף שהרוטב יגיע לכל מקום.

• מסירים את הכיסוי, מכוונים את התנור למצב גריל ואופים במשך 10 דקות נוספות עד שהעוף שחום ויפה.

אופן ההגשה: רוטב הברביקיו חביב במיוחד על האמריקנים, הם נוהגים להגיש את העוף עם סלט תפוחי אדמה מבושלים וכרוב חי מתובל במיונז ומלח.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר