מתכון לתבשיל צלי עוף עם עדשים

מנה משביעה ומזינה, כשאין זמן להתעסק עם יותר מידי מרכיבים: מתכון להכנת תבשיל צלי עוף עם עדשים. ארוחה משפחתית מלאה ובריאה שכל אחד יכול להכין בקלות (מתכונים, אוכל)

תבשיל צלי עוף עם עדשים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 6 כרעי עוף (מחולקים למשולשים ושוקיים)
  • 250 גרם עדשים ירוקות או חומות
  • 1 בצל גדול
  • 1 גזר גדול
  • 3 גבעולי סלרי
  • 2 שיני שום
  • מלח ופלפל
  • שמן לטיגון

אופן הכנת תבשיל צלי עוף עם עדשים:

רגע לפני: מנה משביעה ומזינה, כשאין זמן להתעסק עם יותר מידי מרכיבים: מתכון להכנת תבשיל צלי עוף עם עדשים. ארוחה משפחתית מלאה ובריאה שכל אחד יכול להכין בקלות.

• משרים את העדשים בקערה מלאה מים במשך שעה. בסיומה, שוטפים את העדשים ומסננים מנוזלים.

• במקביל, קוצצים דק את הבצל, השום והסלרי.

• חותכים לקוביות את הגזר.

• מחממים שמן זית בסיר רחב, ומטגנים בו את העוף מכל צדדיו, עד שיקבל צבע זהוב-שחום. מוציאים מהסיר לכלי נפרד.

• מאדים את הבצל בסיר, וכשהוא מזהיב, מוסיפים את השום, הגזר והסלרי ומטגנים על אש נמוכה במשך 5 דקות.

• מוסיפים את העדשים, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים היטב. שופכים מים לסיר בכמות שתכסה את העדשים.

• מחזירים את העוף לסיר, מגביהים את הלהבה ומביאים לרתיחה. לאחר מכן, מנמיכים את האש ומבשלים במשך שעה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר