משודרגות: מתכון לקציצות עוף ברוטב יין לבן ועלי סלרי

הנה שדרוג מעניין ומאתגר לקציצות העוף הרגילות, והתוצאה מיוחדת ויפה, שמתאימה לאירוח ספונטני, כשעדיין רוצים לשמור על הרמה. מתכון להכנת קציצות עוף ברוטב יין לבן ועלי סלרי (מתכונים, אוכל)

קציצות עוף ברוטב יין ועלי סלרי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1/2 ק"ג עוף טחון מופשר
  • 7 גבעולי סלרי
  • 1/3 בקבוק יין לבן יבש
  • 4 שיני שום
  • 2 בצלים בינוניים
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 1 ביצה
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן לטיגון

אופן הכנת קציצות עוף ברוטב יין לבן ועלי סלרי:

רגע לפני: הנה שדרוג מעניין ומאתגר לקציצות העוף הרגילות, והתוצאה מיוחדת ויפה, שמתאימה לאירוח ספונטני, כשעדיין רוצים לשמור על הרמה. מתכון להכנת קציצות עוף ברוטב יין לבן ועלי סלרי.

• קוצצים דק את הבצלים, ומטגנים במחבת עם מעט שמן על אש נמוכה מאוד במשך 30 דקות, עד להזהבה. מוציאים את הבצלים לכלי נפרד.

• כותשים את השום וקוצצים את הפטרוזיליה.

• מניחים חצי מכמות הבצלים המטוגנים בקערה, יחד עם העוף הטחון, מחצית מכמות השום הכתוש, הפטרוזיליה הקצוצה והביצה. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב לעיסה אחידה.

• יוצרים קציצות עגולות מהעיסה. כדאי להרטיב קלות את הידיים.

• מחממים שמן לטיגון במחבת רחבה, ומטגנים את הקציצות בשמן החם, 2 דקות מכל צד, עד שישחימו.

• במחבת נוספת מחממים את החצי השני של הבצל המטוגן, יחד עם עלי הסלרי והשום הנותר. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים במשך דקה.

• מוסיפים למחבת עם הבצלים והסלרי את היין, וכשהיין רותח, מוסיפים את הקציצות לרוטב ומבשלים על אש נמוכה במשך 5 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר