מה אוכלים היום?

מתכון לכרעי עוף בפלפלים אדומים ועגבניות

כמה קל, ככה טעים: מתכון להכנת כרעי עוף שחומים ועסיסיים על מצע עגבניות ופלפלים אדומים רכים, מתוקים וטעימים להפליא עם עשבי תיבול מעל וריח נהדר (מתכונים, אוכל)

שוקי עוף בפלפלים אדומים ועגבניות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 8 כרעי עוף מחולקים
  • 3 פלפלים אדומים/צהובים/כתומים
  • 1/2 ק"ג עגבניות
  • 1 פלפל חריף
  • 1 בצל בינוני
  • 1 כוס יין לבן יבש
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף בזיליקום קצוץ
  • 1/2 כוס קמח
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת כרעי עוף בפלפלים אדומים ועגבניות:

רגע לפני: כמה קל, ככה טעים: מתכון להכנת כרעי עוף שחומים ועסיסיים על מצע עגבניות ופלפלים אדומים רכים, מתוקים וטעימים להפליא עם עשבי תיבול מעל וריח נהדר.

• פורסים את הפלפלים לרצועות ברוחב בינוני.

• חותכים את העגבניות לקוביות גדולות.

• קוצצים גס את הבצל.

• מחממים 3 כפות שמן בסיר רחב. מקמחים קלות את חלקי העוף ומצפים אותם במעט שמן. מעבירים את שוקי העוף לסיר ומשחימים אותם מכל צדדיהם.

• מוציאים את העוף מהסיר ומעבירים לכלי נפרד.

• מטגנים את הבצל באותו הסיר (ניתן להוסיף מעט שמן), עד שהבצל נעשה שקוף.

• מוסיפים את רצועות הפלפלים והעגבניות, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ויוצקים מעל את היין. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 15 דקות.

• מחזירים את שוקי העוף לסיר ומכסים אותם בירקות. סוגרים את המכסה ומבשלים במשך 45 דקות, מידי פעם מערבבים.

אופן ההגשה: מניחים את שוקי העוף בכלי הגשה, מפזרים מעל את הפטרוזיליה והבזיליקום הקצוצים ומגישים חם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר