מה אוכלים היום?

מתכון לעוף ואורז בסיר אחד - הכי טעים שיש

ככה אנחנו אוהבים את הארוחות שלנו: 10 דקות עבודה, רכיבים פשוטים, מינימום כלים שמתלכלכים ותוצאה טעימה ועסיסית שתתחסל ברגע. מתכון לעוף ואורז שמתבשלים בסיר אחד לארוחה משפחתית מושלמת (מתכונים, אוכל)

עוף ואורז בסיר אחד (צילום: Candice Bell on Shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 ק"ג חלקי עוף - משולשים ושוקיים
  • גרידת קליפה מ-2 לימונים
  • 4 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כף אורגנו מיובש
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 1/2 כפית מלח

לאורז:

  • 1/2 1 כפות שמן זית
  • 1 בצל קטן, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 כוס (180 גרם) אורז ארוך, לא מבושל
  • 1/2 1 כוסות (375 מ"ל) ציר עוף / מים עם אבקת מרק
  • 3/4 כוס (185 מ"ל) מים
  • 1 כף אורגנו מיובש
  • 3/4 כפית מלח
  • פלפל שחור, לפי הטעם

אופן ההכנה:

שימו לב: יש להשתמש בסיר רחב ועמוק עם תחתית כבדה שמתאים גם לבישול וגם לאפייה. אם אין לכם סיר כזה, אל דאגה - עקבו אחר ההוראות והחליפו לתבנית.

1. בשקית זיפלוק או בקערה, מניחים את כל רכיבי העוף: גרידת קליפת הלימונים, מיץ הלימון, האורגנו, שיני השום הקצוצות וכפית מלח. מוסיפים את חלקי ומערבבים היטב בידיים לציפוי מלא. אוטמים את השקית או מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשרים למשך 20 דקות בטמפרטורת החדר או עד 12 שעות במקרר.

2. בסיר רחב ועמוק עם תחתית כבדה, מחממים 1/2 כף שמן זית על אש בינונית-גבוהה. מוציאים את העופות מהמרינדה, מנערים קלות ומניחים אותם בסיר כשהעור כלפי מטה. שומרים בצד את המרינדה.

3. מטגנים את העופות עד להזהבה יפה משני הצדדים ומוציאים אותם לצלחת.

4. שופכים את השמן מהסיר ובעזרת נייר מגבת, מנגבים את התחתית כדי שלא יישארו בה חתיכות שחורות שיישרפו ויפגמו בטעם התבשיל.

5. מחממים באותו סיר 1 כף שמן זית על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את הבצל, מטגנים עד שהוא נעשה שקוף ואז מוסיפים את האורז (כשהוא לא מבושל), ציר העוף / מים עם אבקת מרק, מים, אורגנו, מלח ופלפל שחור ואת המרינדה של העופות. מביאים לרתיחה, נותנים לנוזלים לבעבע במשך 30 שניות ואז מסדרים מעל את העופות כשהעור כלפי מעלה.

אם אין לכם סיר שמתאים גם לבישול וגם לאפייה, לאחר שהנוזלים מבעבעים, מעבירים את תכולת הסיר לתבנית ומסדרים מעל את העופות.

6. מכסים את הסיר / התבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35 דקות. מסירים את המכסה ואופים עוד 10 דקות או עד שכל הנוזלים נספגים והאורז רך.

מוציאים מהתנור ונותנים לתבשיל לנוח במשך 5-10 דקות לפני שמגישים. הכי טעים לקשט עם פטרוזיליה או אורגנו וגרידת לימון טרייה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר