מה נאכל היום?

מתכון לעוף פיקנטי בצ'ילי ודבש עם סלט חסה מרענן

ירכי העוף בצ'ילי ודבש הללו הן פריכות ודביקות והטפטופים שלהן יוצרים רוטב מצוין שהולך נהדר עם נתחי חסה. הטריק הסודי להכנת ירכי עוף קריספיות הוא להתחיל לטגן אותן במחבת קרה, על אש נמוכה. זה מאפשר לשומן להתפזר, מבלי לשרוף את העור - מה שמביא למרקם המושלם שפשוט "עושה" את כל המנה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
עוף פיקנטי בצ'ילי ודבש עם סלט חסה מרענן (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 4 ירכי עוף עם עור
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • 1 ראש חסה אייסברג
  • 2 כפות דבש
  • 1 כף רוטב צ'ילי חריף + עוד, לפי הצורך
  • 1 כפית חומץ

אופן ההכנה:

1. מייבשים את ירכי העוף בנייר סופג; מתבלים את כולו במלח. מניחים במחבת גדולה עם העור כלפי מטה.

2. מבשלים את ירכי העוף על אש בינונית, ללא הפרעה, עד שהעור מזהיב, כ-15 דקות. הופכים וממשיכים לבשל עד שהן מוכנות, 10-15 דקות נוספות.

3. בינתיים חותכים את האייסברג לרבעים ומתבלים במלח ופלפל. מניחים בצד.

4. מוציאים את ירכי העוף מהמחבת. טורפים פנימה את הדבש, רוטב הצ'ילי והחומץ, עד לאיחוד. מחזירים את ירכי העוף למחבת ומצפים ברוטב.

5. להגשה, מחלקים את ירכי העוף ואת פרוסות החסה בין ארבע צלחות. מזלפים בנדיבות את הרוטב על החסה ומגישים עם עוד רוטב צ'ילי חריף, לפי הצורך.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר