מה נאכל היום?

מתכון לקציצות עוף ברוטב מוקרם פרווה

היש דבר יותר משביע ומהנה מקציצות עוף עסיסיות? כנראה שלא ובמקרה דנן, במקום לטגן אותן בבריכת שמן, אופים בתנור - מה שלא רק חוסך קלוריות, אלא גם יותר בריא וגם שומר אותן עדינות במיוחד, בקטע טוב, כמובן. כאן, שילבנו אותן עם פירה, אבל גם קינואה, אטריות או אורז לבן זה בסדר (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
לא ישאר כלום בצלחת: קציצות עוף ברוטב מוקרם פרווה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
בשרי

לקציצות העוף:

  • תרסיס שמן
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 בצל סגול
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 450 גרם עוף טחון
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • 3/4 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

לרוטב:

  • 400 מ"ל חלב קוקוס
  • ¼1 כוסות פטרוזיליה קצוצה, מחולקות לשניים
  • 4 ענפי בצל ירוק, חתוכים גס
  • 1 שן שום, כתושה
  • גרידה ומיץ מלימון 1
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • צ'ילי גרוס, להגשה
  • פירה, להגשה

אופן ההכנה:

1. מכינים את הקציצות: מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר כסף ומרססים בספריי שמן.

2. במחבת בינונית, מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לריכוך, כ-5 דקות. מוסיפים את השום ומאדים כדקה.

3. מעבירים את הבצל והשום לקערה בינונית ומצננים מעט. מערבבים פנימה את העוף, הפטרוזיליה והחרדל; מתבלים במלח ופלפל. יוצרים מהתערובת כדורים (מ-2 כפות כל אחד) ומעבירים לתבנית המוכנה. אופים את הקציצות עד שהן מוצקות ומבושלות לגמרי, 17-20 דקות.

5. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערת מעבד מזון את חלב הקוקוס, חצי מכמות הפטרוזיליה, הבצל הירוק, השום, גרידת הלימון ומיץ הלימון ומעבדים עד לקבלת תערובת חלקה; מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל.

6. מפזרים את הצ'ילי הגרוס והפטרוזיליה הנותרת מעל הקציצות. מגישים על פירה ומצפים ברוטב.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר