מה נאכל היום?

מתכון לשוקי עוף צלויות בשום ורוזמרין

אין חיה כזו, יותר מדי מתכונים לעוף צלוי. הם מושלמים לארוחת צהריים מהירה, לאירוח וכמובן לשבת (ולא, אתם לא באמת אמורים לחכות עד שהיא תבוא). אתם רק צריכים רוזמרין, לימון, שום וטימין וקערה ותבנית אחת. זה שילוב טעים בטירוף שעושה פלאים לבשר. ערבבו הכל יחד ותנו לתנור שלכם לעשות את העבודה בשבילכם. עם אורז לבן וסלט - אתם (והמטבח) מסודרים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
כל בית צריך עוף פריך: שוקיים צלויות בשום ורוזמרין (צילום: shutterstock)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1/2 כוס (113 גרם) מרגרינה בטעם חמאה
  • 1/4 כוס מיץ לימון טרי (מ-2 לימונים)
  • 3 כפות רוזמרין טרי, קצוץ דק
  • ½1 כפות מלח גס
  • 4 שיני שום קצוצות דק (כ-4 כפיות)
  • 2 כפיות טימין מיובש
  • 2 כפיות פלפל שחור גרוס
  • 8 שוקי עוף
  • 1/2 כוס יין לבן יבש או ציר עוף

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות. ממיסים את המרגרינה במיקרוגל או על הכיריים. מערבבים פנימה את מיץ הלימון, הרוזמרין, המלח, השום, הטימין והפלפל.

3. מייבשים היטב את שוקי העוף בנייר סופג ומניחים בתבנית. מברישים בתערובת המרגרינה. מוסיפים את היין לתבנית.

4. מכסים וצולים 15 דקות. מגדילים את טמפרטורת התנור ל-230 מעלות, מסירים את הכיסוי וממשיכים לצלות עד שהרוטב מתבהר, העור מקבל גוון שחום והעוף אפוי היטב, 35-45 דקות. נותנים לו לנוח 10 דקות טרם ההגשה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר