לכבוד שבת

מתכון לירכי עוף צרובים עם זיתים

צלייה של ירכיים במחבת לוהטת לא שורפת את העור. פשוט הורידו את המעלות והאריכו את זמן הבישול - סדרו אותן עם העור כלפי מטה במחבת כבדה (עדיף מברזל יצוק או טפלון) על חום מתון ותנו להן שקט. הן יהיו מוכנות תוך כ-30 דקות, ללא הפרעה. רק פקחו עין על החום, כדי לוודא שהעור לא נעשה כהה מדי (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
פריך כמו שצריך: ירכי עוף צרובים עם זיתים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 8 ירכי עוף שלמות, מיובשות על ידי טפיחות עם נייר מגבת
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1 שן שום, פרוסה
  • מעט חומץ
  • ½1 כוסות זיתים ירוקים, מגולענים

אופן ההכנה:

1. מתבלים את ירכי העוף במלח ופלפל ומסדרים במחבת גדולה וכבדה בשכבה אחת, כשהעור כלפי מטה. מבשלים על אש בינונית, מבלי להזיז אותן, עד שהשומן מתפזר והעור מקבל גוון חום-זהוב עמוק ופריך, כ-30 דקות. ניתן להתעסק עם החום לאורך הצליה ולהנמיך אותו לבינוני-נמוך אם העור מתחיל להישרף לפני שהוא מקבל גוון חום זהוב אחיד.

2. הופכים את הירכיים וממשיכים לבשל אותן עד שהבשר הקרוב לעצם מבושל, 10-15 דקות. מוסיפים למחבת את השום, החומץ והזיתים כ-5 דקות לפני סיום הבישול של הירכיים. מתקנים תיבול לפי הטעם. מגישים את העוף עם הזיתים וטפטופים מהמחבת.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר