מתכון לעלי לזניה ברוטב בזיליקום, עגבניות וזיתים

כך תכינו לזניה, בלי להסתבך עם שכבות מדויקות: מתכון להכנת עלי לזניה מוקפצים ברוטב בזיליקום, עגבניות וזיתים. והתוצאה? מנה לא סימטרית, אך טעימה במיוחד (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
עלי לזניה ברוטב בזיליקום, עגבניות וזיתים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 1 חבילת עלי לזניה
  • 1 חבילת עלי בזיליקום
  • 3 כוסות עגבניות שרי תמר
  • 10 שיני שום
  • 100 גרם צנוברים קלויים
  • 1/2 כוס זיתים סורים או טאסוס
  • 1 כף מלח גס
  • 5 כפות שמן זית
  • גבינת פרמזן

אופן הכנת עלי לזניה ברוטב בזיליקום, עגבניות וזיתים:

רגע לפני: כך תכינו לזניה, בלי להסתבך עם שכבות מדויקות: מתכון להכנת עלי לזניה מוקפצים ברוטב בזיליקום, עגבניות וזיתים. והתוצאה? מנה לא סימטרית, אך טעימה במיוחד.

• מרתיחים סיר מלא מים עם כף מלח. שוברים את עלי הלזניה לפיסות גדולות, ומבשלים אותם במים הרותחים, עד לדרגת אל-דנטה (מסירים מהאש רגע לפני שהעלים הופכים לרכים מידי, כיוון שהם ימשיכו להתבשל ברוטב).

• מסירים מהזיתים את החרצנים, וקוצצים אותם גס.

• כותשים את שיני השום.

• מחממים את שמן הזית בווק גדול, ומוסיפים את עגבניות השרי בשלמותן, השום הכתוש, הזיתים, הצנוברים והמלח. מקפיצים את הירקות במשך 5 דקות על אש בינונית.

• מוסיפים לווק את עלי הלזניה ומערבבים.

• קורעים את עלי הבזיליקום לפיסות גדולות ומוסיפים לווק, מערבבים ומקפיצים הכל יחד במשך 2 דקות נוספות.

אופן ההגשה: מגישים חם. לפני ההגשה, מגרדים מעל הלזניה גבינת פרמזן.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר